Ga naar content Ga naar footer

Operationeel manager

BBL Hotel, BOL Hotel, BOL Veiligheid

Niveau 4

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Daam Fockemalaan 10 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Teamplayer, in jouw geval is dit woord je op het lijf geschreven. Je begrijpt als geen ander dat een goede samenwerking de basis is voor elk team. Om een topteam te realiseren is een aansprekende teamleider nodig, jij dus.

Als student Operationeel manager heb je straks als leidinggevende van een team, afdeling of project de touwtjes in handen. Je werkt bij een klantgericht bedrijf. Je bent een echte manager en vindt het belangrijk als medewerkers tevreden zijn. Zo boek je samen met jouw team de mooiste resultaten. Herken jij je hierin? Dan is de opleiding Operationeel manager iets voor jou! De opleiding Operationeel manager kan je volgen binnen het vakgebied Hotel en Horeca of het vakgebied Veiligheid. De opleiding wordt op verschillende locaties gegeven.

De opleiding Operationeel manager is voor echte teamplayers.

operationeel-manager-25723-1100x700

Opleidingsnummer: 25160

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

De toekomst van een mbo-student Operationeel manager is die van een harde werker. Een geboren teamleider die het overzicht bewaart en met zijn of haar proactieve karakter een voorbeeld is voor anderen.

Met een diploma Operationeel manager op zak kun je direct aan de slag als leidinggevende op de werkvloer. Daar stuur je collega's aan vanuit het beleid van de organisatie. Als leidinggevende van ongeveer tien tot twintig medewerkers vertel jij het team wat het gaat doen. Natuurlijk werk je zelf ook mee. Je coacht de medewerkers en zorgt dat alles goed en volgens planning wordt gedaan. Nieuwe collega’s werk je in. Samen met je opdrachtgever bespreek je nieuwe projecten of opdrachten. Omdat je weet wat er speelt bij je team kun je ook goed meedenken over het personeelsbeleid.

Op welke functies kan een operationeel manager solliciteren? Denk aan: teamleider, keukenmanager of hotel- of restaurant manager. Natuurlijk spelen je achtergrond, ambitie en interesses hierbij een rol.

Wat is dat nu eigenlijk, goed leidinggeven? Tijdens de mbo-opleiding Operationeel manager leer je daar alles over. Zo kom je te weten wat leidinggeven is en hoe je dat op jouw manier kunt aanpakken. Je krijgt vakken als gesprekscoaching, functioneringsgesprekken voeren, teambuilding en time management.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Rond je binnenkort een niveau 3 opleiding af? Dan is dit een mooie vervolgstap voordat je echt aan de slag gaat in de praktijk. Samen kijken we dan wat je wilt leren en wat goed aansluit bij jouw werkervaring en vooropleiding.

Tijdens de opleiding Operationeel manager (servicegerichte bedrijven) werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je geeft direct leiding aan medewerkers/projecten.
  • Je plant en verdeelt de werkzaamheden.
  • Je begeleidt medewerkers bij werkzaamheden.
  • Je voert uit en/of levert een bijdrage aan het personeelsbeleid.

Met de opleiding tot Operationeel manager heb je een diploma op zak waarmee je echt overal terecht kunt. Van horecabedrijven zoals hotels en restaurants tot veiligheidsinstellingen, overheden of het bedrijfsleven; overal zijn er teams waar leiding aan moet worden gegeven.

Heb je de smaak te pakken en wil je verder leren? Dat kan! Bijna alle hbo-opleidingen staan open voor je, als je een mbo-diploma op niveau 4 op zak hebt. Soms wordt er nog wel een toelatingsonderzoek gedaan.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school