MHBO Amersfoort Open huis 7 december

MHBO

Hoe kom je zo snel mogelijk goed beslagen ten ijs op een hbo-opleiding? Natuurlijk, het kan met een havo- of mbo niveau 4 opleiding. Maar MBO Amersfoort biedt ook een andere weg. Een weg die leidt naar de perfecte hbo-aansluiting: MHBO Amersfoort. Daarmee heb je in twee jaar tijd een erkend mbo-diploma op zak en begin je goed voorbereid aan een hbo vervolgopleiding. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!

De opleidingen van MHBO Amersfoort zijn echte kwaliteitsopleidingen, speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde leerlingen met ambitieuze toekomstplannen. We zijn daar maar meteen duidelijk over. Je krijgt in deze opleiding namelijk veel aangereikt maar er wordt ook wat van je gevraagd. De mbo-stof van vier jaar wordt namelijk in twee jaar gedaan. Dat betekent meer focus, meer huiswerk, meer inspanning. Maar ook een solide vakgerichte basis om succesvol door te stromen.

Download onze brochuremhbo-amersfoort.nl
Contactinformatie
De Nieuwe Poort – Amersfoort
Nieuwe Poort 21

3812 PA Amersfoort
Plan je route

033 201 6000Mail ons

Waarom MHBO?

Voor 3e jaars havo-leerlingen is deze 2-jarige leerweg even lang als het afronden van de havo. MHBO Amersfoort biedt echter twee belangrijke voordelen. Op de eerste plaats bieden wij extra stof aan die jou op het hbo meteen een voorsprong geeft, bijvoorbeeld omdat je bepaalde vakken bij ons al hebt gevolgd. Bovendien leiden we je op voor een erkend vakdiploma waarmee je na die twee jaar ook aan het werk zou kunnen. Maar je pakt natuurlijk door…

Voor geslaagde vmbo-leerlingen is het MHBO Amersfoort bovendien sneller dan de vierjarige mbo-opleiding. En als je toch al de ambitie hebt om naar het hbo door te stromen wil je met tussenstappen natuurlijk zo min mogelijk tijd verliezen. MHBO Amersfoort is dan een ideale leerweg.

Eerst dit, straks HBO

Jeffry de Graaf zit in het eerste jaar van de studie MHBO Rechten. Hij wil later advocaat worden en begon daarom op het mbo een debatclub. Voor iedereen die beter wil leren debatteren.

“Eigenlijk wist ik al in groep 7 dat ik advocaat wilde worden. Maar ja, hoe moet dat? Je broer gaat naar de landbouwschool, dus doe jij dat ook maar. Mensen in mijn omgeving waren verrast toen ik zei dat ik eerst deze sprintopleiding tot juridisch medewerker wilde doen en daarna hbo-recht wil studeren. Ze zeiden: ‘Jij? Maar je bent altijd met je handen bezig!’”

“Ze waren nog verbaasder toen ik op de opleiding een debatclub begon. We komen daar met vijf studenten bij elkaar om over een stelling te discussiëren. Bijvoorbeeld: ‘Moet je vluchtelingen uitsluitend in de regio van herkomst opvangen?’ Het is superleuk en leerzaam. Ik heb ervan geleerd dat je voor je mening mag uitkomen. Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt. Ook kan ik intussen beter argumenteren en me verplaatsen in de meningen van anderen. Dat is allemaal erg handig als je later als advocaat aan het werk wilt, zoals ik.”

Blogberichten van MHBO Amersfoort

Alle blogberichten

Stages

De intensieve kennisblokken worden afgewisseld met stages om de opgebouwde kennis meteen te vertalen naar de praktijk. Zo blijft de opleiding ondanks het hoge tempo toch aantrekkelijk. De computer wordt je voornaamste studiegenoot, maar je zult ook veel projecten doen met collega studenten. Natuurlijk word je tijdens je stage intensief begeleid door docenten van MBO Amersfoort. Een stage waarin je leert hoe werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. De stageplaats zoek je zelf, maar de school helpt je daarbij. Bij de start van het leerjaar hoef je nog geen stageplek te hebben.

Filter opleidingen
Reset filter
MHBO (junior) accountmanager
MHBO junior assistent accountant / bedrijfsadministrateur
MHBO Juridisch administratief dienstverlener
MHBO Manager retail
MHBO Medewerker marketing en communicatie