MHBO Amersfoort

MHBO

Je weet het zeker: je wil zo snel mogelijk je opleiding doen. Misschien wel om door te studeren aan het hbo. Dan kies je voor een versneld traject, MHBO Amersfoort. Dan word je goed én snel voorbereid op het hbo.

Bekijk website
Contactinformatie
De Nieuwe Poort – Amersfoort
Nieuwe Poort 21

3812 PA Amersfoort
Plan je route

033 201 6000Mail ons

Wanneer is MHBO Amersfoort iets voor jou?

Je hebt vmbo gedaan of de eerste jaren van de havo. Je bent ambitieus. En je wilt zo snel mogelijk door naar het hbo. Je vindt het geen probleem om daar hard voor te studeren. Als het maar echt een goede voorbereiding is.

Wat zijn de voordelen van MHBO Amersfoort?

Anders dan op de havo krijg je op het MHBO Amersfoort een erkend vakdiploma. Dat krijg je ook na een gewone mbo-opleiding, maar die duurt vier jaar. Over MHBO Amersfoort doe je twee jaar. Je moet daarin wel meer huiswerk doen, want je krijgt dezelfde lesstof. Sterker nog: je krijgt méér lesstof dan op een mbo- of havo-opleiding. Die extra lesstof bestaat bijvoorbeeld uit vakken die op het hbo gegeven worden. Dat geeft je later meteen een voorsprong op het hbo.

Eerst dit, straks HBO

Jeffry de Graaf zit in het eerste jaar van de studie MHBO Rechten. Hij wil later advocaat worden en begon daarom op het mbo een debatclub. Voor iedereen die beter wil leren debatteren.

“Eigenlijk wist ik al in groep 7 dat ik advocaat wilde worden. Maar ja, hoe moet dat? Je broer gaat naar de landbouwschool, dus doe jij dat ook maar. Mensen in mijn omgeving waren verrast toen ik zei dat ik eerst deze sprintopleiding tot juridisch medewerker wilde doen en daarna hbo-recht wil studeren.” Ze zeiden: “Jij? Maar je bent altijd met je handen bezig!”

Beter argumenteren
“Die mensen waren nóg verbaasder toen ik op de opleiding een debatclub begon. We komen daar met vijf studenten bij elkaar om te discussiëren over een stelling. Bijvoorbeeld: ‘Vluchtelingen moet je alleen opvangen in de regio van herkomst.’ De debatclub is superleuk en leerzaam. Ik heb ervan geleerd dat je voor je mening mag uitkomen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Ook kan ik nu beter argumenteren en me verplaatsen in de meningen van anderen. Dat is allemaal erg handig als je later als advocaat aan het werk wilt, zoals ik.”

Filter opleidingen
Reset filter
MHBO (junior) Accountmanager
MHBO (junior) Assistent accountant / bedrijfsadministrateur
MHBO Juridisch administratief dienstverlener
MHBO Manager retail
MHBO Medewerker marketing en communicatie

Geïnteresseerd in de MHBO Amersfoort?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen