Ga naar content Ga naar footer
blog-mboa-mohamed-700x334-1

20-12-2022

“Ik ga voor een versneld mbo-diploma om verloren tijd in te halen”

Na de basisschool kreeg ik havo/vwo-advies. Dat ging niet super. Mijn cijfers waren wel OK, maar ik was een drukke jongen, en niet op de goede manier. Dus ik ben toen naar de mavo gezakt. Na de examens had ik havo kunnen doen, maar heb ik me verslapen voor het laatste herexamen.

Daarna heb ik de mbo-opleiding Boekhouden geprobeerd, maar dat bleek niets voor mij te zijn. Toen dacht ik: ik heb nu echt heel veel tijd verspild. Ik kan echt veel meer dan dit en maak op dit moment mijn potentie niet waar. Dus het roer ging om en ik werk er nu hard aan om de verloren tijd in te halen.

Superfijn dus dat ik met deze MHBO-opleiding versneld mijn eerste diploma in handen heb, en daardoor binnen twee jaar naar het hbo kan. Daar wil ik Rechten studeren. Daarna wil ik nog door naar de universiteit om Bedrijfsrechten te studeren.

Tijdens de opleiding is er in het eerste jaar heel veel aandacht vanuit leraren voor iedereen. Als ze zien dat je hulp nodig hebt, of je vraagt daarom, dan krijg je die hulp ook. Gaat het goed, dan is het wat vrijer en kun je meer je eigen dingen doen. Zo volgt iedereen hetzelfde programma, maar geeft daar op zijn eigen manier invulling aan. In het tweede jaar word je meer in het diepe gegooid. Niet dat je het helemaal zelf uit moet zoeken, maar je moet wel om hulp vragen als je dat nodig hebt.

De leerstof is niet per se moeilijk, het is vooral veel werk. Omdat het een brede opleiding is leer je over veel dingen een beetje, maar is het niet echt heel diepgaand. Maar ik moet nu niet opscheppen en doen alsof het allemaal supermakkelijk is, want ik heb ook 1 van de 7 examens niet gehaald.

Ik zit nu in het tweede jaar en dan is de week verdeeld over deels school en deels stage. Op maandag en dinsdag hebben we gewoon les, op woensdag les bij Onderwijs in bedrijf en op donderdag en vrijdag loop ik stage. Lekker divers dus!

Tip!

Mijn tip voor studenten die dit ook willen doen: je moet echt die discipline hebben. Als je dat nog niet voldoende in huis hebt, kun je daar nog aan werken. En je moet een doel hebben. Waarom wil je deze opleiding doen? Wat wil je ermee bereiken? Dat maakt het gemakkelijker om het werk ervoor te doen.

 

Enthousiast?

Je vindt hier meer informatie over onze MHBO-opleidingen.