Ga naar content Ga naar footer
mhbo-mboa-jaelle-uitgelicht2

29-12-2022

“MHBO biedt mij meer dan havo: een mbo-diploma op zak én voorbereid naar het hbo!”

Ik kom van de theoretische leerweg. Van de mavo dus. Ik heb gekozen voor MHBO, omdat ik twijfelde tussen twee dingen: ik wilde of zo snel mogelijk van school af, of naar het hbo. Ik wist gewoon nog niet wat ik wilde! Maar in beide gevallen was de MHBO-opleiding het antwoord. Want ik zou of snel een diploma hebben en aan het werk kunnen, of snel kunnen doorstromen naar het hbo. Superfijn! Daardoor vind ik het echt handiger dan eerst naar de havo gaan.

De opleiding is kort, maar ook heel erg breed. Je krijgt echt van alles wat mee! Je loopt mee binnen het Onderwijs in bedrijf, maar krijgt ook les bijvoorbeeld over boekhouden en economie. Dus je hebt na afloop van de opleiding echt heel praktische ervaring. Je hebt nog wel een aanvulling op die kennis nodig, maar je hebt echt een superhandige basis.

Eerlijk gezegd denk ik dat iedereen die deze opleiding wil volgen, dat kan. Je moet daarvoor wel echt gemotiveerd zijn en je aan een planning kunnen houden. Dan kan er niet zo heel veel misgaan. Als je dat niet meteen kunt is dat niet heel erg, daar word je in het eerste jaar goed mee geholpen.

In mijn klas zijn de mensen die niet naar het volgende jaar zijn gegaan de mensen die een andere opleiding zijn gaan volgen. De rest heeft het gehaald, dus dat zegt wel wat over de begeleiding.

Elke maandag beginnen we met 2 uur coaching. Dat is tijd waarin je zelfstandig kunt werken aan je opdrachten. Er lopen dan leraren rond die je helpen met vragen. Vanaf komend schooljaar wordt dat gedaan in een leerteam. Verder hebben we zo’n drie of vier vakken per dag. Heel overzichtelijk dus!

Wil je echt een brede opleiding doen, en versneld naar het hbo of de praktijk in? Dan is dit echt een geschikte opleiding voor jou!


Enthousiast?

Je vindt hier meer informatie over onze MHBO-opleidingen.