Ga naar content Ga naar footer

Sport- en bewegingscoördinator

BOL

Niveau 4

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Voel jij je fit en zie je jezelf al anderen helpen om actiever te leven? Ben je een goede organisator en kan je mensen aan het sporten krijgen? Dan is de opleiding Sport- en bewegingscoördinator iets voor jou. Of het nu een voetbalwedstrijdje of zwemestafette is, jij vindt het leuk om mensen in beweging te brengen. Jong of oud, beginners of professionals; dat maakt je niet uit. Als er maar actie in zit!

Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker. Met de sportopleiding Sport- en bewegingscoördinator heb je dus goede kansen op een leuke, sportieve baan.

sportopleiding_sport_en_bewegen_niveau4_mbo_amersfoort_25163-1100x700

Opleidingsnummer: 23366

Alle feiten op een rijtje

Robin Hormann

“Je maakt kennis met veel verschillende doelgroepen zodat je je goed kunt oriënteren. Uiteindelijk is het meer dan alleen werk, je bent echt van betekenis.”

Lees het verhaal van Robin Hormann

sportacademie-sport-en-bewegingscoordinator-robin

Past deze opleiding bij jou?

Mensen enthousiast krijgen en in beweging brengen met sport en spel, dat is wat jij doet. Dat kan op veel plekken. Bij een sportvereniging, buurthuis of recreatiepark. Maar dat kan ook bij een gemeente, bij defensie of in het sociaal cultureel werk.

Natuurlijk kun je met een sportopleiding les gaan geven en mensen helpen om beter te bewegen. Maar er zijn meer opties. Wie weet geef jij wel leiding aan een sportteam of organisatie. Coördineer je grote sportevenementen of ondersteun jij die ene profsporter.

Waar je ook aan de slag gaat, het is belangrijk dat je goed met anderen om kunt gaan. Je gaat met verschillende mensen werken. Als coördinator geef je leiding aan medewerkers. Bij de organisatie van activiteiten werk je samen met sporters, trainers, vrijwilligers en sponsors. Jij bent degene die ervoor zorgt dat alle deelnemers, jong en oud, beginner en professional, zich goed voelen tijdens de activiteiten. Je motiveert ze om actief te zijn én te blijven. Een veilige en sportieve sfeer, laat dat maar aan jou over!

Op de opleiding Sport- en bewegingscoördinator leer je hoe je mensen in beweging brengt. Natuurlijk gaan we veel sporten en bewegen, maar er wordt ook serieus gestudeerd.  

In de opleiding gaan we sportlessen en toernooien opzetten en trainingsprogramma's opstellen. Je leert hoe je dat doet en hoe je anderen begeleidt bij het sporten. Hoe je deelnemers en medewerkers enthousiast krijgt voor een activiteit? Ook daar gaan we mee oefenen. Je leert coachend leidinggeven. Natuurlijk leer je begeleiden en instructie geven. Veiligheid en hygiëne zijn ook belangrijk.

Naast praktijklessen komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, Engels, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

De belangrijkste kerntaken die je op de opleiding Sport- en bewegingscoördinator zal leren zijn:

  • Je biedt sport- en bewegingsactiviteiten aan.
  • Je organiseert wedstrijden, toernooien en evenementen.
  • Je coacht en begeleidt deelnemers aan jouw programma’s
  • Je coördineert en voert sport- en bewegingsprojecten uit.
  • Je biedt sport- en bewegingsactiviteiten aan voor specifieke (groepen) sport- en bewegingsdeelnemers.
  • Je bewaakt de kwaliteit, evalueert en verbetert.

Met je diploma van de opleiding Sport- en bewegingscoördinator kan je veel kanten op. Natuurlijk kan je na de sportopleiding aan de slag bij een sportvereniging, sporthal, fitnesscentrum, zwembad of andere organisatie die zich bezighoudt met sport. Maar ook bij de gemeente of in het buurtwerk zijn er mogelijkheden. Of wat denk je van het toerisme? Bungalowparken, attractieparken, campings of luxe resorts: sport en beweging is overal.

Leer je liever door? Dat kan. Met je mbo-4 diploma op zak kun je verder met een hbo-opleiding. Wie weet wil jij verder in de zorg, het onderwijs of het toerisme. Scherp je liever je leidinggevende skills aan? Volop mogelijkheden. Denk eens aan de volgende HBO opleidingen:

  • Academie voor Lichamelijke Opvoeding
  • Academie voor Fysiotherapie
  • PABO
  • Management en ondernemen 

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school