Ga naar content Ga naar footer

Sport- en bewegingsleider

BOL

Niveau 3

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Voel jij je fit en zie je jezelf al anderen helpen om actiever te leven? Ben je een goede organisator en kan je mensen aan het sporten krijgen? Dan is de opleiding Sport en bewegingsleider iets voor jou. Of het nu een voetbalwedstrijdje of zwemestafette is, jij vindt het leuk om mensen in beweging te brengen. Jong of oud, beginners of professionals; dat maakt je niet uit. Als er maar actie in zit!

Een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker. Met de sportopleiding Sport en bewegingsleider heb je dus goede kansen op een leuke, sportieve baan.

sportopleiding_sport_en_bewegingsleider_niveau3_mbo_amersfoort_25415-1100x700px

Opleidingsnummer: 25908

Alle feiten op een rijtje

Xander van den Bor

“Tijdens de opleiding hebben wij vooral geleerd initiatief te nemen en te kiezen voor een sector waar je blij van wordt.”

Lees het verhaal van Xander van den Bor

sportacademie-sport-en-bewegingsleider-xander-van-den-bor

Past deze opleiding bij jou?

Mensen enthousiast krijgen en in beweging brengen met sport en spel, dat is wat jij na deze sportopleiding gaat doen. Dat kan op veel plekken. Bij een sportvereniging, buurthuis of recreatiepark. Maar dat kan ook bij een gemeente, bij Defensie of in het sociaal cultureel werk.

Waar je ook aan de slag gaat, het is belangrijk dat je goed met anderen om kunt gaan. Je komt met allerlei mensen te werken. Jong en oud, scholieren en vakantiegangers, fit-boys en -girls en kinderen die nog nooit hebben gesport. Mensen met een topconditie, een blessure of een handicap. Voor iedereen verzin jij steeds weer nieuwe en passende lessen. Je organiseert wedstrijden, toernooien en activiteiten, je maakt een plan voor de dag en je houdt alles bij in de administratie.

Jij straalt spelplezier uit. Door jouw enthousiasme krijgen mensen zin om mee te doen.

Op de opleiding Sport- en bewegingsleider leer jij hoe je mensen in beweging brengt. Natuurlijk sport je tijdens de opleiding veel. Maar je moet ook serieus studeren. 

Je leert hoe je anderen begeleidt bij het sporten. We gaan sportlessen en toernooien opzetten en trainingsprogramma's opstellen. Je leert letten op de fysieke gezondheid van mensen. Daarnaast leer je natuurlijk ook diverse sporten kennen. Tijdens de opleiding is veel aandacht voor hospitality, daar leren we hoe je gastvrij en klantgericht te werk gaat.

Ook de volgende vakken komen aan bod: Nederlands, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

De belangrijkste kerntaken die je op de sportopleiding Sport- en bewegingsleider zal leren zijn:

  • Je coacht en begeleidt deelnemers aan sportactiviteiten.
  • Je organiseert wedstrijden, toernooien en evenementen.
  • Je houdt contact met deelnemers.
  • Je bewaakt de kwaliteit, evalueert en verbetert.

Met je diploma van de opleiding Sport- en bewegingsleider kan je veel kanten op. Natuurlijk kan je aan de slag bij een sportvereniging, sporthal, fitnesscentrum, zwembad of andere organisatie die zich bezighoudt met sport. Maar ook bij de gemeente of in het sociaal cultureel werk zijn er mogelijkheden. Of wat denk je van het toerisme? Bungalowparken, attractieparken, campings of luxe resorts: sport en spel is overal.

Leer je liever door? Dat kan. Zo kun je doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4).

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school