Ga naar content Ga naar footer
sportacademie-paratus-pus-samenwerking

19-12-2023

Sportacademie MBO Amersfoort heeft samenwerking met het Paratus Plus College

Studenten van het Paratus Plus College volgen les op de Sportacademie van MBO Amersfoort. Paratus Plus is een inclusieve werkplaats voor jongeren van 16+ met een verstandelijke beperking en extra leer- en ontwikkelingsbehoeften. Bij de Sportacademie MBO Amersfoort vinden we het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking steeds volwaardiger meedraaien in onze maatschappij en dus ook op de Sportacademie, dit doen we samen met de studenten in opleiding SBG leefstijlcoach.

Studenten van de Sportacademie MBO Amersfoort doen veel sport- & spel activiteiten. Met lekker weer buiten en met wat minder weer binnen. Te denken valt aan: bootcamp, voetballen bij SV Odijk, bewegend leren spellen (hand- en oogcoördinatie) geënt op de motorische ontwikkeling.

Naast de ochtendspellen gaven ze op dinsdag na de lunch ook lessen die aansloten bij het thema ‘Reis door je lijf’. Zo hebben zij de smaak zintuigen behandeld, de spieren, botten, hersenen, het verteringsstelsel en de gezonde leefstijl.

Stageplek
Robin en Femke van de Sportacademie MBO Amersfoort lopen op maandag en dinsdag ook nog stage op de locatie bij het Paratus Plus College in Odijk.

Femke; “Hallo allemaal ik ben Femke Zeeman, student op de Sportacademie MBO Amersfoort en loop stage bij deze fantastische groep bij Paratus Plus. Wij hopen een goed voorbeeld te geven, dat bewegen 1 van de belangrijkste dingen is; niet alleen in onze leefstijl maar ook in die van kinderen met een beperking, of nou ja wij noemen dit geen beperking maar een extra uitdaging!”

Paratus Plus
Paratus Plus is een inclusieve werkplaats voor jongeren van 16+ met een verstandelijke beperking en extra leer- en ontwikkelingsbehoeften. Hierdoor hebben jongeren bij Paratus Plus de kans om zich te ontplooien in realistische en uitdagende leeromgevingen en op stageplekken. Want voor jongeren met een verstandelijke beperking is het niet vanzelfsprekend om na het voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs vervolgonderwijs te kunnen volgen of een baan te vinden die bij ze past.

Bekijk hieronder de video: