Ga naar content Ga naar footer

Salonmanager dame

BBL, BOL

Niveau 4

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Zie je het al voor je, jouw eigen kapsalon? Een plek waar vrouwen met een nieuwe look én een goed gevoel de deur uitlopen? Dan is de opleiding Salonmanager dame iets voor jou.

Dit is de opleiding voor iedereen die droomt van een eigen kapsalon of van leidinggeven in een kapsalon. Na de opleiding Salonmanager dame weet jij alles van het kappersvak en van ondernemen. Je bent creatief en commercieel en zorgt goed voor je klanten en je personeel.

Leer bij ons alles over het kappersvak van Salonmanager dame.

kappersopleiding_salonmanager_dame_mbo_amersfoort_25644-1100x700

Opleidingsnummer: 25644

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als salonmanager ben je leidinggevende of eigenaar van een kapsalon. Je kan werken als zzp’er of in een bedrijf met medewerkers. Waar je ook terecht komt, het allerbelangrijkste is: jij bent een kapper, een vakspecialist. Je wast, knipt, snijdt, föhnt en stylet. Ook heb je de meer specialistische handelingen in de vingers, zoals het kleuren, permanenten en opsteken van lang haar.

Naast op en top haarstylist ben je ook ondernemer. Jouw klanten lopen met een nieuwe look én een goed gevoel de salon uit. Je coacht je werknemers en zorgt zo voor een prettige werksfeer. Een creatieve en commerciële duizendpoot, dat is wat je bent. Je volgt de laatste modetrends, kan leiding geven, bent stressbestendig en vindt het leuk om haarverzorgingsproducten te verkopen en nieuwe klanten te werven. In jouw salon loopt alles op rolletjes en wordt hygiënisch en milieuvriendelijk gewerkt.

Met deze opleiding krijg je de ruimte om tijdens jouw studieloopbaan meer zelf de regie te pakken. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Samen met je leercoach zet je dit uit. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. Hoe dan? Nou,  al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden in onze online MBO Amersfoort Academy. En doordat het lesmateriaal altijd beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.  

Na de opleiding Salonmanager dame weet jij alles van het kappersvak en van ondernemen. Je leert hoe je leiding kan geven aan een team. Hoe je de administratie voert en hoe je de kapsalon promoot bij potentiële klanten. Natuurlijk leer je ook een bedrijfsplan te schrijven en je leert hoe je trainingsavonden en wedstrijden organiseert. Haren wassen, knippen, snijden en föhnen; dankzij de praktijklessen krijg jij het allemaal in de vingers.

Naast praktijklessen in onze eigen salon komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en vaktheorie.

Deze opleiding kun je volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kun je versnellen, vertragen, maar ook verdiepen of verbreden door het volgen van modules van andere opleidingen. Je volgt jouw opleiding naar keuze dus eigenlijk op jouw eigen tempo.  Met hulp van jouw eigen leercoach zet jij jouw route uit. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen. 

Tijdens de opleiding Salonmanager dame werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt je voor op de start van een bedrijf.
  • Je ontwikkelt trainingen en geeft leiding aan medewerkers.
  • Je verzorgt de promotie van de zaak en verkoopt haarproducten.
  • Je geeft adviezen over haar en producten.
  • Je knipt, stylet en föhnt haar.
  • Je kleurt en ontkleurt haar.
  • Je vlecht haar en steekt het op.

Met je diploma van de opleiding Salonmanager dame word je leidinggevende of eigenaar van een kapsalon. Ook kan je aan de slag als zzp’er of in een bedrijf met een of meer medewerkers. Je runt je eigen zaak of werkt op een plek waar haarstylisten rondlopen, zoals theaters en tv-studio’s. Misschien ga je wel aan de slag met een salon die gespecialiseerd is in black hair, bruidskapsels of de laatste haartrends.

Leer je graag door en wil je meer weten over leidinggeven? Dat kan. Met een mbo-4 diploma stroom je door naar het hbo. Misschien wil je verder met leidinggeven of wie weet is schoonheidsspecialist iets voor jou? Volop mogelijkheden.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school