Ga naar content Ga naar footer

Kapper

BOL

Niveau 2

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Een strakke bob, A-lijn of de zijkanten opgeschoren? Als kapper knip jij de haren van je klant in elk gewenst model. Je beheerst het vak tot in de puntjes: wassen, knippen, snijden, kleuren en styling. Jouw klanten verlaten met een goed gevoel de kapperszaak.

Vind je het leuk om met je handen te werken en maak je graag een praatje? Dan is onze opleiding Kapper iets voor jou. De kappersopleiding duurt 2 jaar.

Na deze kappersopleiding ben jij geknipt voor het kappersvak.

kappersopleiding_kapper_mbo_amersfoort_25641-1100x700

Opleidingsnummer: 25641

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als je haar maar goed zit! Dat zeggen mensen natuurlijk niet voor niets. Wie voelt zich nu niet verzorgd en fris na een geslaagde knipbeurt? Als kapper kun jij daarbij helpen. Je werkt bij een kapperszaak of bij een bedrijf in de haarverzorging. In jouw kappersstoel was je, knip je, föhn je en style je het haar van jouw klanten. Een permanentje of watergolf? Ook dat heb je in de vingers. Als kapper geef je advies over welk kapsel het best bij de klant past en verkoop je haarverzorgingsproducten. Heeft een klant een haarprobleem? Jij weet wat hij of zij daaraan kan doen. Wil de klant een praatje maken of niet? Met jouw mensenkennis heb je dat snel genoeg door. Daarbij werk je zelfstandig, maar krijg je ook begeleiding van een hairstylist of leidinggevende.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo. De stageperiode is niet zelf te bepalen. Je loopt 1 dag per week stage bij een erkende salon.

Op onze kappersopleiding leer je de basis van het kappersvak. Haren wassen, knippen, snijden en föhnen; dankzij de praktijklessen krijg jij het in de vingers. Dit doe je door je eigen modellen te regelen en deze mee te nemen tijdens de wekelijkse praktijklessen. Je leert met welke materialen je werkt en je leert de verschillende haarsoorten herkennen. Je leert klanten haar- en productadviezen te geven. Daarbij leer je ook om rekening houden met het milieu.

Naast praktijklessen in onze eigen salon komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en vaktheorie.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Kapper verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Kapper werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je plant afspraken met klanten in.
  • Je ontvangt de klant.
  • Je geeft adviezen over haar en producten.
  • Je verzorgt het haar en de hoofdhuid.
  • Je knipt, stylet en föhnt haar.
  • Je kleurt en ontkleurt haar.

Met je diploma van de kappersopleiding kan je aan de slag bij kapperszaken voor heren en dames. Ook kun je aan het werk bij salons waar ze gespecialiseerd zijn, bijvoorbeeld in de laatste haartrends.

Leer je liever door? Genoeg mogelijkheden! Zo kun je doorstromen naar de opleidingen Haarstylist dame of Haarstylist heer.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school