Ga naar content Ga naar footer

Schoonheidsspecialist

BOL

Niveau 3

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Ken je dat gevoel? Je nagels zijn verzorgd en je hebt net een heerlijke gezichtsbehandeling gehad. Er verzorgd uitzien geeft jou energie en zelfvertrouwen. Jij besteedt aandacht aan je uiterlijk, maar vindt het ook fijn om een ander te verzorgen. De opleiding Schoonheidsspecialist is voor jou dan de perfecte keuze. Je zorgt ervoor dat je klanten stralen en zich goed voelen. Wie weet doe je dit later wel bij een groot schoonheidsinstituut of in je eigen schoonheidssalon.

Met een diploma van de opleiding Schoonheidsspecialist op zak ligt de beauty-wereld aan je voeten.

mbo_flex_uiterlijke_verzorging_mbo_amersfoort_79110-1100x700

Opleidingsnummer: 25906

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

’s Ochtends begin je de dag met een gezichtsbehandeling voor een klant met een gevoelige huid. Daarna help je iemand met een pedicure en aan het einde van de middag geef je een massage. Met relaxte muziek en geurende massageolie voor optimale ontspanning. Voor een schoonheidsspecialist is geen dag hetzelfde. Je klanten komen bij jou voor verzorgende en cosmetische behandelingen van hun lichaam of gezicht. En omdat jij precies weet wat je klanten nodig hebben, komen ze ook graag bij je terug.

Een schoonheidsspecialist is secuur en representatief. Je kunt daarbij goed omgaan met mensen en bent sociaal. Klanten krijgen van jou de volle aandacht en dat is soms best hard werken. Maar als zij stralend van zelfvertrouwen de deur uit lopen, ben jij ook happy.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles over de verzorging van gezicht en lichaam. Welke verschillende huidtypes er zijn en welke producten en methoden je moet kiezen om de huid te behandelen en te verzorgen. Je leert hoe je een behandelplan opstelt. We vertellen je natuurlijk alles over hygiëne, huidproblemen, huidverzorgingsproducten, lichaamsbehandelingen en apparatuur. Bij de opleiding Schoonheidsspecialist besteden we ook veel aandacht aan het advies en de verkoop van verzorgingsproducten voor thuisgebruik. Je leert verschillende behandelingen zoals massagetechnieken voor gezicht en lichaam, verven van wimpers en wenkbrauwen en ontharen.

Vakken die standaard bij deze opleiding horen zijn: Nederlands, Engels, rekenen, burgerschap, vaktheorie, beroepspraktijkvorming en algemene ondernemersvaardigheden.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Schoonheidsspecialist verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je voert gezichtsbehandelingen en huidverbeterende massages uit.
  • Je behandelt acne.
  • Je voert hand-, nagel- en voetbehandelingen uit.
  • Je voert lichaamsbehandelingen uit.
  • Je verkoopt aanvullende schoonheidsproducten.
  • Als je zelfstandig bent, vervul je ook de taken van een ondernemer.

Met het diploma van de opleiding Schoonheidsspecialist kun je gaan werken als zelfstandig schoonheidsspecialist of als vertegenwoordiger van een cosmeticamerk. Je werkt dan bijvoorbeeld in een wellness-centrum, schoonheidssalon, sauna of parfumerie.

Na de opleiding Schoonheidsspecialist kun je verder studeren in het mbo, op niveau 4. Zo kun je je specialiseren met de opleiding Allround Schoonheidsspecialist.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school