Ga naar content Ga naar footer

Medisch pedicure

BBL

Niveau 4

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Voeten, we kunnen niet zonder ze. Dankzij onze voeten lopen, rennen en springen we. Als medisch pedicure staat jouw dag in het teken van voetverzorging. Je verzorgt en behandelt mensen met problemen aan hun voeten. Ook diabetes- of reumapatiënten kunnen bij jou terecht voor de juiste medische pedicure. Zo help jij mensen weer op de been!

Alles leren over voetverzorging? Volg dan onze opleiding Medisch pedicure.

medisch_pedicure_mbo_amersfoort_25693-1100x700

Opleidingsnummer: 25693

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als medisch pedicure ben je dé voetenspecialist. Je werkt in een pedicurepraktijk, gezondheidscentrum of schoonheidssalon. Wie weet run je wel je eigen pedicurepraktijk, dat kan natuurlijk ook.

Wat je zoal doet? Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten. Je behandelt de huid en de nagels. Je geeft advies over voetverzorging en goede schoenen. Ook mensen met risicovoeten zijn welkom bij jou voor een medische pedicure. Je helpt diabetici, reumapatiënten en personen met verwaarloosde voeten. Dankzij jouw medische kennis weet je wat er met de voet aan de hand is en hoe je (verdere) complicaties kunt voorkomen.

Heb je een cliënt op je spreekuur met een standafwijkingen van een voet of teen? Jij helpt hem of haar aan een perfect passende orthese (hulpmiddel). Twijfel je? Dan stuur je de cliënt op tijd door naar een huisarts of podotherapeut. Als jouw cliënt weer tevreden de deur uitloopt, is jouw dag geslaagd.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Na de opleiding Medisch pedicure hebben voeten geen geheimen meer voor jou. Je leert alles over de verzorging van voeten en de behandeling van risicovoeten. Denk aan mensen met diabetes, reuma of verlammingen. Zij lopen een verhoogd risico op pijnlijke voeten. Je leert hoe je de pijn kunt verlichten, door massages te geven of de juiste hulpmiddelen te adviseren. Ook leer je orthesen (hulpmiddelen) maken voor mensen met standafwijkingen aan voeten of tenen. We gaan ook aan de slag met ondernemen, bij de opleiding leer je wat er komt kijken bij een eigen praktijk.

Naast een hoop praktijkvakken horen ook de volgende vakken bij de opleiding Medisch pedicure: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap en algemene ondernemersvaardigheden.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Medisch pedicure verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Medisch pedicure werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je screent en onderzoekt risicovoeten.
  • Je behandelt en masseert voeten en nagels.
  • Je voert (medische) pedicurebehandelingen uit.
  • Je adviseert over behandelingen en producten.
  • Je verwijst door naar specialisten als dat nodig is.
  • Je bereidt jezelf voor op het ondernemerschap.

Als medisch pedicure ga je aan de slag in bijvoorbeeld een pedicurepraktijk, gezondheidscentrum, schoonheidssalon of bejaardencentrum. Je kunt ook een eigen praktijk starten. Jouw diploma is erkend door de branchevereniging ProVoet. Dat betekent dat je ook aan de slag kunt binnen een zorggroep. (Een zorggroep bestaat uit een huisarts, praktijkondersteuners, fysiotherapeut, podotherapeut en medisch pedicure).

Leer je liever door? Genoeg mogelijkheden! Met een mbo-4 diploma stroom je door naar het hbo. Misschien wil jij je verder specialiseren in voeten of kies je voor het onderwijs? Denk eens aan de volgende hbo-opleidingen: 

  • Podotherapie
  • Fysiotherapie
  • Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school