Ga naar content Ga naar footer

Hairstylist heer

BBL, BOL

Niveau 3

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Opgeschoren zijkanten of toch een man bun? Stevige baard of gladgeschoren? Als haarstylist heer zorg jij voor een nieuwe look bij je klant. Je bent creatief en klantgericht en weet als geen ander welk kapsel de klant goed zal staan. Wassen, knippen, snijden, föhnen en scheren; een stylist beheerst het vak tot in de puntjes.

Ben je een kapper die meer wil dan knippen alleen? Vind je het leuk om mensen in de watten te leggen en maak je graag een praatje? Dan is de opleiding Haarstylist heer iets voor jou. Met deze opleiding richt je je op mannenkapsels. Ook als vrouw kun je deze opleiding natuurlijk volgen!

Als haarstylist heer ben jij die kapper met dat beetje extra.

kappersopleiding_hairstylist_heer_mbo_amersfoort_25643-1100x700

Opleidingsnummer: 25643

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als je haar maar goed zit! Dat zeggen mensen natuurlijk niet voor niets. Als Haarstylist heer zorg jij dat je klanten met een nieuwe look én een goed gevoel de salon uitlopen. Heren knippen en scheren is jouw specialiteit. In je kappersstoel nemen mensen plaats van wie je het haar wast, knipt, föhnt en stylet. Haarkleuring of een perfect getrimde baard en snor; ook de meer specialistische haarbehandelingen heb jij in de vingers.

Als haarstylist doe je meer dan knippen. Mensen komen bij jou voor een nieuwe look. Je bent dus creatief en volgt de laatste haarmode-trends. Ook kun je goed adviseren welk kapsel bij het type haar en uiterlijk van je klant past. Wordt het strak opgeschoren of toch halflang? Wil de klant een praatje maken of niet? Dankzij jouw professionaliteit en mensenkennis heb je dat allemaal snel genoeg door.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Na de opleiding Haarstylist heer weet jij alles van kappersproducten- en materialen. Natuurlijk weet je ook hoe je de producten moet gebruiken. Haren wassen, knippen, snijden en föhnen; dankzij de praktijklessen krijg jij het allemaal in de vingers. Ook leer je alles over haarbehandelingen bij heren zoals het snijden van korte kapsels en het knippen en trimmen van baarden en snorren. Je leert hoe je moet scheren en massages van de huid uitvoert. We gaan aan de slag met het adviseren van klanten.

Naast praktijklessen in onze eigen salon komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en vaktheorie.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Haarstylist heer verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Hairstylist heer werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je plant afspraken met klanten in.
  • Je geeft adviezen over haar en producten.
  • Je verzorgt het haar en de hoofdhuid.
  • Je knipt, snijdt, stylet en föhnt haar.
  • Je knipt en trimt baarden en snorren.  
  • Je scheert en masseert de huid.

Met je diploma van de opleiding Haarstylist heer kan je aan de slag bij gespecialiseerde kapperszaken. Of wat denk je van theaters en tv-studio’s? Ook daar lopen backstage haarstylisten rond. Misschien ga je wel aan de slag bij een barbershop of bij een specialist black & mixed hair.

Leer je graag door en wil je meer weten over leidinggeven? Dat kan. Zo kun je doorstromen naar de opleiding Salonmanager dame of Salonmanager heer op mbo-niveau 4.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school