Ga naar content Ga naar footer

Haarstylist dame

BOL, BBL

Niveau 3

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Brabantsestraat 19 Amersfoort

Een lange pony of toch nog een paar extra highlights? Eén kant opgeschoren of alles lang? Als haarstylist zorg jij voor een hele nieuwe look. Je bent creatief en klantgericht en weet als geen ander welk kapsel de klant goed zal staan. Wassen, knippen, snijden, vlechten, permanenten en kleuren; een stylist beheerst het vak tot in de puntjes.

Ben je een kapper die meer wil dan knippen alleen? Vind je het leuk om mensen in de watten te leggen en maak je graag een praatje? Dan is de opleiding Haarstylist dame iets voor jou. Met deze opleiding richt je je op behandelingen van dames. Ook als man kun je deze opleiding natuurlijk volgen!

Als haarstylist dame ben jij die kapper met dat beetje extra.

kappersopleiding_haarstylist_dame_mbo_amersfoort_25642-1100x700

Opleidingsnummer: 25642

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Als je haar maar goed zit! Dat is natuurlijk niet voor niets een populaire uitdrukking. Als stylist zorg jij dat je klanten met een nieuwe look én een goed gevoel de salon uitlopen. Je werkt bij een kapperszaak of bij een bedrijf in de haarverzorging. In jouw kappersstoel nemen mensen plaats van wie je het haar wast, knipt, föhnt en stylet. Een permanent, watergolf of vlecht; ook de meer specialistische haarbehandelingen heb jij in de vingers.

Als haarstylist doe je meer dan knippen. Mensen komen bij jou voor een nieuwe look. Je bent dus creatief en volgt de laatste haarmode-trends. Ook kun je goed adviseren welk kapsel bij het type haar en uiterlijk van je klant past. Wordt het een strakke bob of toch een A-lijn? Wil de klant een praatje maken of niet? Met jouw mensenkennis heb je dat snel genoeg door.

Met deze MBO Flex-opleiding krijg je de ruimte om je eigen studieloopbaan zelf vorm te geven. Jouw toekomst en de route daar naartoe? Dat bepaal je helemaal zelf. Deze opleiding kun je namelijk volgen op een manier die het beste bij jou past en op jouw eigen tempo.

Na de opleiding Haarstylist dame weet jij alles van kappersproducten- en materialen. Natuurlijk weet je ook hoe je de producten moet gebruiken. Haren wassen, knippen, snijden en föhnen; dankzij de praktijklessen krijg jij het allemaal in de vingers. Je volgt vakken als haarkleuring, modelvorming, knippen, stylen en lang haar. Je leert hoe je klanten adviezen kunt geven in wat mooi bij hen zou passen. Daarbij leer je ook om rekening houden met het milieu bij de producten die je kiest.

Naast praktijklessen in onze eigen salon komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, rekenen, burgerschap, loopbaan en vaktheorie.

Dit is een MBO Flex-opleiding. Dat betekent dat je deze opleiding helemaal kunt volgen op een manier die het beste bij jou past. Zo kom je in een klas terecht met studenten van ook andere opleidingen die een zelfde begeleidingsbehoefte hebben als jij. Binnen MBO Flex doe je de opleiding op jouw eigen tempo. Je kunt gemakkelijk versnellen en vertragen. En je diplomaroute Haarstylist dame verbreden of verdiepen met extra informatie of modules van andere opleidingen. Met MBO Flex bouw je zelf de toekomst van je dromen.

Tijdens de opleiding Hairstylist dame werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je plant afspraken met klanten in.
  • Je ontvangt de klant.
  • Je geeft adviezen over haar en producten.
  • Je verzorgt het haar en de hoofdhuid.
  • Je knipt, stylet en föhnt haar.
  • Je kleurt en ontkleurt haar.
  • Je vlecht het haar en steekt het op.
  • Je snijdt coupes en zet permanent.

Met je diploma van de opleiding Haarstylist dame kan je aan de slag bij gespecialiseerde kapperszaken. Of wat denk je van theaters, catwalks en tv-studio’s? Ook daar lopen backstage haarstylisten rond. Misschien ga je wel aan de slag bij salons die gespecialiseerd zijn, bijvoorbeeld in black & mixed hair, bruidskapsels of de laatste haartrends.

Leer je graag door en wil je meer weten over leidinggeven? Dat kan. Zo kun je doorstromen naar de opleiding Salonmanager dame of Salonmanager heer op mbo-niveau 4.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school