Ga naar content Ga naar footer
gonda-bbl-apothekersassistent-277-x115

29-05-2024

Van werk naar deeltijdstudie als Apothekersassistent

Gonda volgt een deeltijdopleiding tot Apothekersassistent bij MBO Amersfoort. Ze werkt 24 uur per week in de apotheek en gaat één dag per week naar school. De deeltijdopleiding tot apothekersassistent bij MBO Amersfoort biedt een goede balans tussen werk en studie.

Naam: Gonda
Leeftijd: 49 jaar
Opleiding: BBL Apothekersassistent en werkt bij Apotheek de Linge
Vorige beroep: Ondersteunend medewerker in de apotheek

Waarom koos je voor een deeltijdopleiding tot apothekersassistent?

“Ik werk al acht jaar in een apotheek en wilde blijven werken terwijl ik studeer. Mijn werkgever stimuleerde me om deze opleiding te volgen, die perfect bij me past.”

Hoe combineer je werk en studie?

Ik werk dezelfde uren en ga één dag per week naar school. Studeren doe ik vaak op mijn vrije dag of in het weekend. Soms kan ik ook op mijn werk studeren.

Welke uitdagingen heb je overwonnen?

“Ik zag op tegen de verslagen, maar met een stappenplan en de steun van mijn werkgever en thuisfront ging het goed. Het werken van periode naar periode helpt ook.”

Welke momenten verrasten je tijdens de opleiding?

“Engelse examens vond ik spannend, maar ik heb ze goed afgerond. Het afronden van toetsen met hoge cijfers geeft een trots gevoel."

Hoe heeft de opleiding je carrière beïnvloed?

“Zonder deze opleiding zou ik nog steeds ondersteunend medewerker zijn. Nu zie ik nieuwe kansen als apothekersassistent en wil ik me verder specialiseren. Hoewel ik nu geen nieuwe opleiding overweeg, sluit ik het niet uit.”

Aanbevelingen voor toekomstige studenten?

Een deeltijdopleiding is ideaal om werken en studeren te combineren. Je past de geleerde kennis meteen toe in de praktijk. Mijn advies: waag de stap, het is de moeite waard!

Hoe kijk je terug op je ervaring?

“De opleiding heeft me zelfverzekerder gemaakt en mijn horizon verbreed. Contact met studiegenoten is waardevol en het toepassen van nieuwe kennis maakt mijn werk leuker.”