Ga naar content Ga naar footer
benefietdiners-cheque

18-04-2023

Recordopbrengst benefietdiners Hotelschool

Begin 2023 hebben drie klassen van de opleiding Manager Ondernemer Horeca een benefietdiner georganiseerd in Leerhotel het Klooster. Afgelopen week is de opbrengst van de benefietdiners overhandigd aan het goede doel Free a Girl. Het was de hoogste opbrengst die sinds 2007 opgehaald is, namelijk €23.550,93.

Eindopdracht Hotelschool

Vanuit de Hotelschool krijgen de vierdejaars studenten de eindopdracht om een benefietdiner van a tot z te organiseren. Hiervoor kunnen ze alle opgedane theorie en praktijkervaring inzetten. Ze starten met het bepalen van het goede doel en delen vervolgens de klas op in zes teams die allemaal een deel van de organisatie voor hun rekening nemen, als marketing/ sales en keuken/ restaurant.

Alleen maar winnaars

Douwe Pastoor was de aanjager vanuit zijn klas en mocht namens de drie klassen de cheque overhandigen. Douwe: “Dit project heeft alleen maar winnaars gekend. Wij als studenten hebben veel van het project geleerd en mogen trots zijn op wat wij hebben neergezet. De gasten in de bomvolle kerkzaal hebben een fantastische culinaire avond inclusief entertainment voorgeschoteld gekregen. En natuurlijk Free a Girl dat een mooi bedrag heeft ontvangen.”

Free a Girl

Joyce Spijker van Free a Girl: “Als Free a Girl werken we iedere dag om meer bewustwording te creëren rondom seksuele uitbuiting, bevrijden we meisjes en geven we hen niet alleen een veilig thuis, maar ook een opleiding en daarmee een toekomst. We ontvangen geen grote subsidies, dus zijn afhankelijk van donaties als deze. De studenten geven ons hier niet alleen de kans mee om ons werk te doen, ze geven meisjes van dezelfde leeftijd als zij een toekomst. Dat is fantastisch en een groot cadeau.”

Er zijn alweer drie nieuwe klassen gestart met de organisatie van de benefietdiners die plaatsvinden in juni. Het goede doel dat zij hiervoor gekozen hebben is dit jaar Stichting Ambulance Wens.