Ga naar content Ga naar footer
corianne-hofman-allumni_zorg_welzijn_mbo_amersfoort3

04-07-2024

Van oud-student naar gastdocent kraamzorg: Corianne Hofman

Naam: Corianne Hofman
Beroep: Praktijkopleider
Werkgever: Kraamzorg Betuwe en Gelderse Vallei in Kesteren

Corianne Hofman, 38 jaar en moeder van twee kinderen, heeft haar carrière als bedrijfsleider verruild voor een leven in de kraamzorg. Na het behalen van haar diploma aan MBO Amersfoort in 2020, werkt ze nu als praktijkopleider bij Kraamzorg Betuwe en Gelderse Vallei in Kesteren. Met haar passie voor lesgeven en praktijkervaring als kraamverzorgende deelt Corianne haar kennis met de nieuwe generatie zorgverleners. Haar lessen, vooral over digitaal rapporteren, zijn geliefd vanwege hun praktische en persoonlijke aanpak.

Ik krijg vaak praktische vragen tijdens mijn gastlessen als kraamverzorgende en praktijkopleider. Dit maakt mijn les persoonlijk en het zorgt voor enthousiaste reacties. Daar doe je het voor!

Wat wil je studenten meegeven?

"Mijn werk omvat diverse taken, waaronder het geven van gastlessen aan kraamverzorgenden in opleiding. Een belangrijk onderdeel van mijn lessen is het rapporteren in de zorg. Ik wil mijn leerlingen vertrouwd maken met rapportage en laten zien hoe ze de continuïteit kunnen waarborgen."

Kun je een voorbeeld geven van wat je behandelt tijdens de gastcolleges?

"Een voorbeeld is de SOAP-methode. Eerst geef ik studenten achtergrondinformatie en daarna oefenen ze zelf met verschillende casussen. Als ervaren kraamverzorgende krijg ik vaak praktijkgerelateerde vragen, waar we dan dieper op ingaan. Hoewel we soms van het onderwerp afwijken, vind ik het belangrijk om studenten hierin mee te nemen. Dit maakt mijn les persoonlijk en ik krijg er vaak enthousiaste reacties op. Dat is waar je het voor doet!"