Ga naar content Ga naar footer
groepsfoto

24-10-2022

Goud, zilver en brons voor studenten MBO Amersfoort bij Skills Heroes 2022!

MBO studenten uit heel Nederland streden donderdag 31 maart en vrijdag 1 april 2022 om nationaal kampioen te worden in hun vakgebied. De finales van Skills Heroes vonden dit jaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tien studenten van MBO Amersfoort plaatsten zich voor de finales en streden om de nationale titel in hun vakgebied.

Zes studenten van MBO Amersfoort hebben een medaille gewonnen

  • Goud voor Ruben Boorsma (Metselaar)
  • Zilver voor Isa Rokebrand & Kirsten Lopers (Handhaver Toezicht en Veiligheid)
  • Zilver voor Jonah Vredeveld (Schilder)
  • Zilver voor Emma Hoogerwaard  (Verzorgende IG)
  • Brons voor Anniek van Valkenhoef (Bedrijfsadministrateur)

MBO Amersfoort feliciteert alle tien finalisten met hun topprestatie. Wij zijn trots op de studenten, docenten, leerbedrijven en begeleiders!

Marlies Verkuijlen, voorzitter college van bestuur:

Wat hebben onze studenten het fantastisch gedaan! Het hele evenement is ongelooflijk inspirerend om mee te maken. Het maakt voor mij nog eens duidelijk dat je jongeren hun hart moet laten volgen. Als ze zich met plezier kunnen ontwikkelen dan komen ze er wel! Voor MBO Amersfoort is het geweldige resultaat van vanavond een bevestiging dat we het goede doen.


Lees ook het interview in het AD (6 april 2022) met Ruben Boorsma (Nederlands kampioen Metselaar) en Barbara Maijer (coördinator Skills Heroes MBO Amersfoort).

 

Skills Heroes, vakwedstrijden voor MBO studenten

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Binnen zo’n 50 verschillende vakgebieden kunnen mbo studenten laten zien wat ze kunnen. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en als zij doorgaan, de nationale finale. Bij de nationale finale strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied. Dit jaar vonden de nationale kampioenschappen plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, met een feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond.