Ga naar content Ga naar footer

Ik wil met mensen werken

Jij bent echt dol op mensen. Je bent het liefst in de buurt van anderen en ziet het altijd meteen als één van je vrienden ergens mee zit. Je vergeet nooit een verjaardag of een ander belangrijk moment van iemand. Mensen komen graag bij jou, omdat je goed naar ze luistert, altijd een oplossing hebt voor een probleem. Of omdat het gewoon altijd een feestje is om bij jou in de buurt te zijn. Jij zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. 

Sportief en behulpzaam 
Misschien ben jij wel heel sportief en ben je vaker op de sportclub dan thuis te vinden. Je bent de aanvoerder van je team of de assistent-trainer van de kleintjes bij jou op de club. Je helpt anderen graag om beter te worden in jouw sport en kan goed uitleggen hoe ze dat moeten doen. Of misschien ben jij wel een echte reisjunkie en lijkt het je heerlijk om mensen te verwennen met een fijne vakantie. Jij vindt altijd de leukste plekjes en de mooiste uitzichten. En je kijkt stiekem ook altijd een beetje jaloers naar de stewards en stewardessen aan boord van een vliegtuig. 

Zorgzaam 
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al vanaf je twaalfde op de kinderen van de buren past. Niet alleen als ze al in bed liggen, maar juist als je ’s middags met ze kan spelen of knutselen. Je luistert graag naar hun verhalen en moet altijd om ze lachen. Sowieso is zorgzaamheid jouw middle name: als er iemand ziek is sta jij paraat om boodschappen te doen of om op een andere manier te helpen.  

 

Met mensen werken kan op veel verschillende manieren. Hieronder vind je de vakgebieden die hierbij passen. 

Vakgebieden

Maak jij mensen graag blij? Ben je graag technisch bezig? En lijkt het je interessant om technisch aan de slag te gaan in de gezondheidszorg? Dan zijn is het vakgebied gezondheidstechniek iets voor jou. Hiermee word je bijvoorbeeld opticien, audicien, schoenhersteller of je helpt mensen weer lopen door protheses te maken. 

Iets voor jou? 
Het zijn allemaal beroepen waarmee je echt iets kan betekenen voor mensen. Door jouw werk kunnen ze bijvoorbeeld weer goed zien, horen of lopen. Je vindt het leuk om met mensen te werken, want in veel beroepen help je je klanten ook met de uitleg van hun bril, hoorapparaat of nieuwe schoenen. In de gezondheidstechniek zet je je creativiteit om in praktische oplossingen. Hoe ingewikkeld het probleem ook is, jij vindt het leuk om er een oplossing voor te verzinnen. Je werkt netjes en zorgvuldig en wilt graag weten hoe iets technisch in elkaar zit.  

Jouw toekomst in de gezondheidstechniek 
Een opleiding in de gezondheidstechniek is vaak heel specialistisch. Dat betekent dat je na je opleiding heel veel weet over één specifiek vak. Jij kan straks dus iets wat maar weinig mensen kunnen! Er komen steeds meer banen in de gezondheidstechniek bij, dus na je opleiding vind je sowieso een baan die bij je past. En wil je na je mbo-opleiding nog verder leren? Een opleiding in dit vakgebied is ook een mooie opstap naar het hbo.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Vind jij het leuk om mensen blij te maken? Ben je heel gastvrij en word je er blij van om nieuwe dingen te creëren? Dan is het vakgebied Hotel en gastvrijheid iets voor jou! Hiermee word je opgeleid tot medewerker in een hotel, restaurant of andere horeca-instelling. In Nederland of, als je dat zou willen, ergens in een zonnig buitenland… 

Iets voor jou? 
Jij kan letterlijk met iedereen wel een gezellig praatje maken. Je vindt het leuk om mensen op hun gemak te stellen, ze blij te maken met iets lekkers of een aardig gebaar. Met jouw opgewekte en enthousiaste instelling zorg je ervoor dat elke dag een feestje is. Je werkt graag samen met anderen: samen ga je voor het beste resultaat én heb je de beste gesprekken. In de horeca werk je vaak op onregelmatige tijden. Dat is voor jou geen enkel probleem: je vindt het juist leuk om ’s avonds laat nog aan de slag te zijn of juist heel vroeg op te staan. Veel mensen die in de horeca werken, hebben veel passie voor hun werk. Jij past daar perfect tussen.  

Jouw toekomst in de hotel en gastvrijheidssector 
Banen in de horeca en vrijetijdssector zijn er in alle soorten en maten. Wat ze gemeen hebben, is dat er op dit moment overal een groot tekort aan mensen is. Dus of je nu kok of gastheer/-vrouw wordt, jezelf al helemaal ziet zitten achter de receptie van een groot hotel of jezelf meer als manager ziet: je vindt na je opleiding ongetwijfeld een baan die bij je past. Vaak zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Met een diploma in deze sector kun je vaak ook makkelijk aan het werk in het buitenland, als je ook goed bent in bijvoorbeeld Engels, Frans of Spaans.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Werk jij graag met mensen? Vind je het leuk om mensen blij te maken en ben je goed met geld en financiën? Dan is het vakgebied management en leidinggeven misschien wel iets voor jou. Als manager of leidinggevende zorg je ervoor dat het werk soepel verloopt en dat iedereen doet waar ‘ie goed in is. Je wordt opgeleid tot leidinggevende in allerlei verschillende branches: van horeca tot sport en van kantoren tot salons.   

Iets voor jou? 
Met jouw positieve instelling zorg jij altijd voor het beste resultaat. Je ziet het beste in anderen en vindt het leuk om ze te helpen. Sowieso zijn mensen helemaal jouw ding: je weet hoe je ze kan motiveren en hoe je ze opvrolijkt als ze een moeilijke dag hebben. Met jouw communicatieve skills weet je zelfs een lastig bericht goed te brengen. Daarnaast neem je ook de verantwoordelijkheid en kun je serieus zijn. Als iets niet goed gaat, kun je dat ook zeggen. Je bent ondernemend en ziet overal kansen. Misschien heb je al wel een grote passie voor een bepaald beroep of bepaalde sector en wil je daarin je leidinggevende skills verder ontwikkelen.    

Jouw toekomst in management en leidinggeven 
Met dit vakgebied leer je brede (leidinggevende) skills. Je kunt hiermee alle kanten op en dat maakt je vaak aantrekkelijk voor werkgevers in allerlei sectoren. Van horeca tot winkels en van sport tot beauty. Maar ook op bijvoorbeeld callcenters is leidinggevende ervaring belangrijk. Door je commerciële inzicht en managementvaardigheden vind je vaak snel een baan. De mbo-opleidingen bieden ook een mooie basis om door te groeien in een organisatie of door te studeren op het hbo.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Ben jij een echt gezelligheidsdier? En vind je het leuk om mensen blij te maken met jouw creatieve ideeën? Ben je een harder werker en lijkt het je ook leuk om een team aan te sturen? Kom eens een kijkje nemen in het vakgebied Recreatie en evenementen. Hierin vind je allerlei beroepen die te maken hebben met de vrije tijd van mensen. Reisbureaumedewerker bijvoorbeeld, maar ook eventmedewerker of projectleider, bijvoorbeeld bij een evenementenbureau of theater.  

Iets voor jou? 
Jij vindt het op de eerste plaats fantastisch om mensen een leuke tijd te bezorgen. Je bent positief ingesteld en creatief, zodat je van ieder evenement of iedere reis een feestje kunt maken. Ook als er soms een kleine tegenvaller op je pad komt. Je bent gastvrij, oplossingsgericht en hebt een praktische insteek. In de recreatiesector ben je vaak veel aan het regelen, afspraken aan het maken en organiseren. Voor jou is dat een makkie: jij bewaart altijd het overzicht en weet precies wie je waarvoor moet bellen. Met jouw sociale karakter maak je bovendien met iedereen een babbeltje. Daardoor leg je makkelijk een groot netwerk aan.  

Jouw toekomst in de recreatie- en evenementensector 
Jouw gastvrije karakter en commerciële skills kun je na je opleiding in veel branches gebruiken. In de recreatiebranche bijvoorbeeld, voor een reisorganisatie of bij een grote horeca-instelling. Je mbo-diploma is een goede basis om door te groeien naar projectleider of manager bij een organisatie. Of je maakt de stap naar het hbo, bijvoorbeeld naar de hogere hotelschool.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Vind jij het leuk om creatief en tegelijkertijd technisch bezig te zijn? Volg je de laatste trends op het gebied van mode? En heb je toevallig ook een schoenentic? Het vakgebied Schoenontwerper en schoenhersteller is dan echt iets voor jou. Je werkt in de schoenindustrie als schoenontwerper- en/of hersteller. Hiermee zet je jouw creatieve skills op een praktische manier in.  

Iets voor jou?
Het werk van een schoenontwerper of schoenhersteller is in de eerste plaats lekker creatief, maar ook technisch en praktisch. Als ontwerper bedenk je de mooiste ontwerpen, gebaseerd op de huidige trends. Natuurlijk kijk je ook naar comfort en materialen. Als schoenhersteller zorg je ervoor dat kapotte schoenen weer een ronde meekunnen. Je adviseert je klanten over welke reparaties er nodig zijn en voert ze vervolgens uit. Daarvoor weet je precies welke materialen en gereedschappen er nodig zijn. Als je klaar bent, zijn de schoenen weer zo goed als nieuw. Veel duurzamer dan nieuwe kopen! 

Jouw toekomst als schoenontwerper of schoenhersteller 
Veel van de huidige schoenherstellers gaan bijna met pensioen. En omdat mensen altijd schoenen zullen dragen, is de kans op een baan dus groot. Met je diploma op zak zorg jij voor een nieuwe generatie schoenherstellers. Je kunt steeds beter worden in je werk. Het is ook interessant om een eigen bedrijf te starten of een bestaande schoenmakerij over te nemen.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 
 

Bekijk hier de opleidingen

Hé sportieveling! Ben jij gek op sport én mensen? Dan voel jij je vast thuis in het vakgebied Sport. Sport is natuurlijk een breed begrip: van voetbal tot schaken en van paardrijden tot ballet. En dan ook nog alles daartussenin. In het vakgebied sport kun je alle kanten op: van sportdocent op verenigingen, sportbedrijven of zwembaden tot het sociaal cultureel werk. Of je gaat aan de slag bij justitie of defensie.  

Iets voor jou? 
Allereerst ben je natuurlijk hartstikke sportief. Misschien beoefen je al jaren één sport en vind je dat zo leuk dat je er je werk van wil maken. Of misschien vind je sport in zijn algemeenheid gewoon heel leuk en wil je graag een actief beroep. Als je in de sportsector werkt, ben je vaak actief, enthousiast en creatief. Dat heb je nodig om mensen mee te krijgen in jouw leuke plannen. Je vindt het makkelijk om je aan te passen aan de mensen die je voor je hebt. En je vindt het leuk om ze iets te leren en te motiveren.  

Jouw toekomst in de sport 
De sportsector is niet zo heel groot, maar er zijn veel vacatures te vinden waarbij een sportopleiding goed van pas komt. Je kunt aan de slag als sportleraar bij een club of vereniging, verzint leuke activiteiten in een recreatieteam of assisteert een gymdocent op een middelbare school. Voor veel mensen is een sportopleiding ook een mooie opstap naar bijvoorbeeld defensie, de politie of een andere fysieke baan. En wil je meer? Dan kun je doorstuderen of doorgroeien in je werk. 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Werk jij graag met mensen, ben je gastvrij en sociaal? Het vakgebied Toerisme en luchtvaartdienstverlening is dan vast iets voor jou. Hierin vind je natuurlijk het beroep van (grond)steward of stewardess, maar je kunt ook aan de slag achter de balie van een hotel, vakantiepark of reisorganisatie. Waar mensen vakantie vieren en een leuke tijd willen hebben, daar ben jij te vinden. 

Iets voor jou? 
Je bent heel sociaal en communicatief: niets is je te veel om het mensen naar hun zin te maken. Mensen een fijne dag bezorgen vind je namelijk één van de leukste dingen om te doen. Omdat je zo’n makkelijke prater bent, leg je makkelijk contact met gasten. Je bent benieuwd naar hun verhalen en vindt het leuk om ze advies te geven. Veel banen in het toerisme en de luchtvaartdienstverlening zijn geen 9-tot-5-beroepen: het is dus belangrijk dat je flexibel bent en veel wilt reizen. Je kunt goed samenwerken en voelt je verantwoordelijk voor je werk. 

Jouw toekomst in het toerisme en de luchtvaartdienstverlening 
De kans is groot dat je na je afstuderen een leuke baan vindt in deze sector. Toerisme en luchtvaart blijven groeien en daardoor stijgt ook de vraag naar personeel. Wil je doorstuderen? Denk dan eens aan een hbo-opleiding, bijvoorbeeld de hogere hotelschool. En ook bij luchtvaartmaatschappijen zijn vaak verschillende doorgroeimogelijkheden. De kans is natuurlijk ook groot dat je helemaal niet in Nederland blijft: je kunt over de hele wereld aan de slag! 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Heb jij een passie voor uiterlijk en gezondheid? En wil je mensen graag blij maken en verzorgen? Dan is het vakgebied Uiterlijke verzorging iets voor jou. In dit vakgebied werken bijvoorbeeld kappers, schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicure.  

Iets voor jou? 
Je geniet ervan om mensen een goed gevoel te bezorgen. Of dat nu is met een nieuw kapsel, een stralende huid of mooie handen en voeten. Je gaat niet alleen voor het eindresultaat, maar zorgt ervoor dat iemand relaxed in de stoel zit of ligt, terwijl jij hem of haar behandelt. Dat vraagt om veel sociale vaardigheden, maar dat is voor jou geen probleem. Je maakt graag een praatje. Je werkt veel zelfstandig en maakt je eigen beslissingen over de behandeling. Daarin kun je ook veel van je creativiteit kwijt: je maakt de mooiste creaties om mensen met een blij gevoel naar huis te laten gaan.  

Jouw toekomst in uiterlijke verzorging 
In deze sector kom je makkelijk aan een leuke baan. Soms ga je al tijdens je opleiding aan het werk in een salon of organisatie en kun je daarna blijven. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak in de vorm van specialisaties of bijvoorbeeld richting een managementfunctie. Er zijn ook veel mensen die een eigen zaak opzetten.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!  

Bekijk hier de opleidingen

Ben jij zorgzaam en verantwoordelijk en zou je graag een afwisselend beroep willen? En vind je het leuk om ervoor te zorgen dat mensen een leuke dag hebben? Dan is het vakgebied Veiligheid een interessante keuze voor jou. In dit vakgebied denk je natuurlijk direct aan het werk van beveiliger, maar ook de beroepen van handhaver en conducteur passen hierbij.  

Iets voor jou? 
Jij bent supergoed met mensen: als beveiliger ben je een groot deel van je dag (of nacht) bezig met anderen. Of het nu op straat is, op een festival of in een bedrijfspand: jij zorgt ervoor dat iedereen zich veilig voelt en zich aan de regels houdt. Je hebt genoeg zelfvertrouwen om in te grijpen als dat nodig is, maar zorgt er vooral voor dat de rust bewaard blijft. Je werkt bijna altijd samen met een of meerdere collega’s. Die samenwerking vind je leuk en belangrijk.  

Jouw toekomst in Veiligheid 
Op dit moment zitten veel bedrijven te springen om beveiligers: de kans op een baan is dus heel groot. Met een mbo-opleiding richting veiligheid kun je ook goed doorstromen naar bijvoorbeeld de politieacademie of defensie. Ook daar zijn tekorten. Kortom: in het vakgebied Veiligheid zit het met de baankansen helemaal goed. 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Vinden anderen jou altijd heel zorgzaam? Werk je graag met mensen en vind je het fijn als zij zich goed voelen? Het brede vakgebied Zorg en welzijn zit te springen om mensen als jij. Het is een grote branche, waarin je niet alleen beroepen vindt als verpleegkundige en tandartsassistente, maar ook als sociaal werker en pedagogisch medewerker. Wat al deze beroepen gemeen hebben, is dat je anderen helpt. En dat kan op veel verschillende manieren! 

Iets voor jou? 
Er zijn veel verschillende beroepen in dit vakgebied, die allemaal om andere skills vragen. Wat je ook wilt studeren, in dit vakgebied ben je vaak zorgzaam en sociaal bezig. Je helpt mensen bijvoorbeeld om te herstellen van een ziekte, maar ook bij opvoedingsvragen of ouderdom. Met jouw inlevingsvermogen stap je binnen no-time in de wereld van een ander: je snapt ze en wilt er alles aan doen om ze te helpen. Je bent communicatief en legt goed uit wat de bedoeling is of wat er gaat gebeuren. Vaak werk je in een team van collega’s, waarmee je snel een goede band opbouwt.  

Jouw toekomst in zorg en welzijn 
Je zult waarschijnlijk wel gehoord hebben dat er veel beroepen zijn waaraan een groot tekort is: van verpleegkundigen tot ouderenzorg en van pedagogisch medewerkers tot sociaal werkers. De kans dat je na je opleiding een baan vindt die past, is dus heel groot. Veel opleidingen in Zorg en welzijn vormen ook een mooie opstap naar een vervolgopleiding op het hbo, bijvoorbeeld richting verpleegkunde of SPW. Je kunt er veel kanten mee op! 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!

Bekijk hier de opleidingen

Langskomen op locatie?

Nu je ongeveer weet wat bij je past, raden wij je aan om een keer langs te komen op één van onze locaties. We organiseren verschillende events waar je je voor kunt aanmelden. 

We zien je graag verschijnen!