Ga naar content Ga naar footer

Ik wil eigen baas zijn of een team aansturen

Jij neemt meestal de leiding in je vriendengroep. Niet op een bazige manier, maar omdat jij gewoon altijd de beste ideeën hebt. En omdat je precies weet hoe je het iedereen naar de zin kan maken. Als er plannen gemaakt moeten worden, kijkt iedereen dus naar jou. Jij zorgt er ook voor dat voor een feestje alles geregeld is: van de drankjes tot de muziek. En ook op school zie je dat terug: jij pakt standaard de leiding in groepsopdrachten en zorgt ervoor dat iedereen op tijd alles inlevert. Daar wordt iedereen blij van. 

Eigen keuzes 
Voor een baas werken zie je niet snel gebeuren. Je maakt liever je eigen keuzes. Soms is dat een risico, maar dat heb je er wel voor over. Je kijkt met bewondering naar grote ondernemers of directeuren van mooie bedrijven. Misschien heb je zelf al wel een eigen bedrijfje, bijvoorbeeld in zelfgemaakte sieraden of vintage sneakers. Of misschien is dat alleen nog maar een droom, maar weet je al wel hoe je het ongeveer aan wilt pakken.  

Verkopen en handelen 
Doordat jij zo goed met mensen bent, heb jij jezelf razendsnel opgewerkt in je bijbaan. Je hebt steeds meer taken erbij gekregen. Je neemt je baantje dan ook behoorlijk serieus en werkt met plezier een extra dienst. Tijdens je werk zie je al snel hoe het beter kan. En dat mensen vaak beter zijn in de dingen die ze leuk vinden. Je bedenkt dan ook regelmatig hoe jij het aan zou pakken, als je de teamleider zou zijn.  

Een team aansturen of eigen baas zijn kan op veel verschillende manieren. Hieronder vind je de vakgebieden die hierbij passen. 

Vakgebieden

Ben jij nauwkeurig en precies? En vind je het leuk om mensen te helpen? Dan zit je goed in het vakgebied Economie! In dit vakgebied kun je denken aan administratieve banen bij veel verschillende instellingen, bijvoorbeeld gemeenten, advocatenkantoren en accountants.   

Iets voor jou? 
Jij bent supernetjes en gestructureerd. Jij zorgt ervoor dat je agenda altijd klopt en weet altijd precies welke papieren er bij welk project horen. Je vindt het interessant om dingen uit te pluizen, te regelen en te plannen. Bovendien vind jij het hartstikke leuk om advies te geven en mensen te helpen. Een kantoorbaan lijkt je heerlijk en cijfers hebben voor jou weinig geheimen.  

Jouw toekomst in de economie 
Bedrijven zijn altijd op zoek naar personeel dat hen kan helpen op administratief gebied. Daardoor kun je na je studie altijd terecht bij een organisatie die bij je past. Of dat nu een commercieel bedrijf is, een kleinere organisatie of misschien wel een goed doel of een stichting. Ook gemeentes, provincies en financiële instellingen horen bij de mogelijkheden. Binnen het vakgebied kun je alle kanten op: van de juridische kant tot een meer commerciële richting. Daardoor is dit vakgebied voor veel mensen een interessante keuze! 

Nieuwsgierig geworden? Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 

Bekijk hier de opleidingen

Ben jij goed met geld en financiën? Vind je het leuk om dagelijks veel verschillende mensen te spreken en te helpen? En lijkt het je leuk om bijvoorbeeld in een winkel te werken of een eigen bedrijf te hebben? Dan is het vakgebied Handel en ondernemerschap een goede match! Met de opleidingen in dit vakgebied word je opgeleid tot medewerker of manager in een winkel of webshop. 

Iets voor jou? 
Jij bent supersociaal en vindt het leuk om mensen te adviseren over een aankoop. Misschien heb je nu al wel een bijbaantje in een winkel. Je bent klantvriendelijk, verantwoordelijk en neemt zelf initiatief als je ziet dat iets beter kan. Omdat je met geld te maken hebt, is het belangrijk dat je goed met cijfers bent en precies werkt. Daarnaast ben je een echte aanpakker: werken in een winkel is niet alleen maar advies geven aan de balie of bij een paskamer, maar ook uitpakken, indelen, prijzen en opruimen. Jij vindt het allemaal even leuk. En wat voor jou ook belangrijk is: het contact met je collega’s. Je vindt het leuk om onderdeel te zijn van een team. 

Jouw toekomst in de handel en het ondernemerschap 
Het leukste aan dit vakgebied is dat je hem kan toepassen op heel veel verschillende gebieden. Van mode en beauty tot elektronica en van dieren tot auto’s: je kiest zelf een richting die bij je past. (Online) winkels zullen bovendien altijd blijven bestaan, dus er is ook altijd werk voor mensen die afgestudeerd zijn in dit vakgebied. Met je toekomst zit het dus wel goed. En wil je in de toekomst verder groeien? Dan kun je vaak een opleiding volgen voor een leidinggevende functie. Of je begint je eigen webshop of winkel! 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 
 

Bekijk hier de opleidingen

Vind jij het leuk om mensen blij te maken? Ben je heel gastvrij en word je er blij van om nieuwe dingen te creëren? Dan is het vakgebied Hotel en gastvrijheid iets voor jou! Hiermee word je opgeleid tot medewerker in een hotel, restaurant of andere horeca-instelling. In Nederland of, als je dat zou willen, ergens in een zonnig buitenland… 

Iets voor jou? 
Jij kan letterlijk met iedereen wel een gezellig praatje maken. Je vindt het leuk om mensen op hun gemak te stellen, ze blij te maken met iets lekkers of een aardig gebaar. Met jouw opgewekte en enthousiaste instelling zorg je ervoor dat elke dag een feestje is. Je werkt graag samen met anderen: samen ga je voor het beste resultaat én heb je de beste gesprekken. In de horeca werk je vaak op onregelmatige tijden. Dat is voor jou geen enkel probleem: je vindt het juist leuk om ’s avonds laat nog aan de slag te zijn of juist heel vroeg op te staan. Veel mensen die in de horeca werken, hebben veel passie voor hun werk. Jij past daar perfect tussen.  

Jouw toekomst in de hotel en gastvrijheidssector 
Banen in de horeca en vrijetijdssector zijn er in alle soorten en maten. Wat ze gemeen hebben, is dat er op dit moment overal een groot tekort aan mensen is. Dus of je nu kok of gastheer/-vrouw wordt, jezelf al helemaal ziet zitten achter de receptie van een groot hotel of jezelf meer als manager ziet: je vindt na je opleiding ongetwijfeld een baan die bij je past. Vaak zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Met een diploma in deze sector kun je vaak ook makkelijk aan het werk in het buitenland, als je ook goed bent in bijvoorbeeld Engels, Frans of Spaans.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Werk jij graag met mensen? Vind je het leuk om mensen blij te maken en ben je goed met geld en financiën? Dan is het vakgebied management en leidinggeven misschien wel iets voor jou. Als manager of leidinggevende zorg je ervoor dat het werk soepel verloopt en dat iedereen doet waar ‘ie goed in is. Je wordt opgeleid tot leidinggevende in allerlei verschillende branches: van horeca tot sport en van kantoren tot salons.   

Iets voor jou? 
Met jouw positieve instelling zorg jij altijd voor het beste resultaat. Je ziet het beste in anderen en vindt het leuk om ze te helpen. Sowieso zijn mensen helemaal jouw ding: je weet hoe je ze kan motiveren en hoe je ze opvrolijkt als ze een moeilijke dag hebben. Met jouw communicatieve skills weet je zelfs een lastig bericht goed te brengen. Daarnaast neem je ook de verantwoordelijkheid en kun je serieus zijn. Als iets niet goed gaat, kun je dat ook zeggen. Je bent ondernemend en ziet overal kansen. Misschien heb je al wel een grote passie voor een bepaald beroep of bepaalde sector en wil je daarin je leidinggevende skills verder ontwikkelen.    

Jouw toekomst in management en leidinggeven 
Met dit vakgebied leer je brede (leidinggevende) skills. Je kunt hiermee alle kanten op en dat maakt je vaak aantrekkelijk voor werkgevers in allerlei sectoren. Van horeca tot winkels en van sport tot beauty. Maar ook op bijvoorbeeld callcenters is leidinggevende ervaring belangrijk. Door je commerciële inzicht en managementvaardigheden vind je vaak snel een baan. De mbo-opleidingen bieden ook een mooie basis om door te groeien in een organisatie of door te studeren op het hbo.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Ben jij een echt gezelligheidsdier? En vind je het leuk om mensen blij te maken met jouw creatieve ideeën? Ben je een harder werker en lijkt het je ook leuk om een team aan te sturen? Kom eens een kijkje nemen in het vakgebied Recreatie en evenementen. Hierin vind je allerlei beroepen die te maken hebben met de vrije tijd van mensen. Reisbureaumedewerker bijvoorbeeld, maar ook eventmedewerker of projectleider, bijvoorbeeld bij een evenementenbureau of theater.  

Iets voor jou? 
Jij vindt het op de eerste plaats fantastisch om mensen een leuke tijd te bezorgen. Je bent positief ingesteld en creatief, zodat je van ieder evenement of iedere reis een feestje kunt maken. Ook als er soms een kleine tegenvaller op je pad komt. Je bent gastvrij, oplossingsgericht en hebt een praktische insteek. In de recreatiesector ben je vaak veel aan het regelen, afspraken aan het maken en organiseren. Voor jou is dat een makkie: jij bewaart altijd het overzicht en weet precies wie je waarvoor moet bellen. Met jouw sociale karakter maak je bovendien met iedereen een babbeltje. Daardoor leg je makkelijk een groot netwerk aan.  

Jouw toekomst in de recreatie- en evenementensector 
Jouw gastvrije karakter en commerciële skills kun je na je opleiding in veel branches gebruiken. In de recreatiebranche bijvoorbeeld, voor een reisorganisatie of bij een grote horeca-instelling. Je mbo-diploma is een goede basis om door te groeien naar projectleider of manager bij een organisatie. Of je maakt de stap naar het hbo, bijvoorbeeld naar de hogere hotelschool.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Hé sportieveling! Ben jij gek op sport én mensen? Dan voel jij je vast thuis in het vakgebied Sport. Sport is natuurlijk een breed begrip: van voetbal tot schaken en van paardrijden tot ballet. En dan ook nog alles daartussenin. In het vakgebied sport kun je alle kanten op: van sportdocent op verenigingen, sportbedrijven of zwembaden tot het sociaal cultureel werk. Of je gaat aan de slag bij justitie of defensie.  

Iets voor jou? 
Allereerst ben je natuurlijk hartstikke sportief. Misschien beoefen je al jaren één sport en vind je dat zo leuk dat je er je werk van wil maken. Of misschien vind je sport in zijn algemeenheid gewoon heel leuk en wil je graag een actief beroep. Als je in de sportsector werkt, ben je vaak actief, enthousiast en creatief. Dat heb je nodig om mensen mee te krijgen in jouw leuke plannen. Je vindt het makkelijk om je aan te passen aan de mensen die je voor je hebt. En je vindt het leuk om ze iets te leren en te motiveren.  

Jouw toekomst in de sport 
De sportsector is niet zo heel groot, maar er zijn veel vacatures te vinden waarbij een sportopleiding goed van pas komt. Je kunt aan de slag als sportleraar bij een club of vereniging, verzint leuke activiteiten in een recreatieteam of assisteert een gymdocent op een middelbare school. Voor veel mensen is een sportopleiding ook een mooie opstap naar bijvoorbeeld defensie, de politie of een andere fysieke baan. En wil je meer? Dan kun je doorstuderen of doorgroeien in je werk. 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Werk jij graag met mensen, ben je gastvrij en sociaal? Het vakgebied Toerisme en luchtvaartdienstverlening is dan vast iets voor jou. Hierin vind je natuurlijk het beroep van (grond)steward of stewardess, maar je kunt ook aan de slag achter de balie van een hotel, vakantiepark of reisorganisatie. Waar mensen vakantie vieren en een leuke tijd willen hebben, daar ben jij te vinden. 

Iets voor jou? 
Je bent heel sociaal en communicatief: niets is je te veel om het mensen naar hun zin te maken. Mensen een fijne dag bezorgen vind je namelijk één van de leukste dingen om te doen. Omdat je zo’n makkelijke prater bent, leg je makkelijk contact met gasten. Je bent benieuwd naar hun verhalen en vindt het leuk om ze advies te geven. Veel banen in het toerisme en de luchtvaartdienstverlening zijn geen 9-tot-5-beroepen: het is dus belangrijk dat je flexibel bent en veel wilt reizen. Je kunt goed samenwerken en voelt je verantwoordelijk voor je werk. 

Jouw toekomst in het toerisme en de luchtvaartdienstverlening 
De kans is groot dat je na je afstuderen een leuke baan vindt in deze sector. Toerisme en luchtvaart blijven groeien en daardoor stijgt ook de vraag naar personeel. Wil je doorstuderen? Denk dan eens aan een hbo-opleiding, bijvoorbeeld de hogere hotelschool. En ook bij luchtvaartmaatschappijen zijn vaak verschillende doorgroeimogelijkheden. De kans is natuurlijk ook groot dat je helemaal niet in Nederland blijft: je kunt over de hele wereld aan de slag! 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Heb jij een passie voor uiterlijk en gezondheid? En wil je mensen graag blij maken en verzorgen? Dan is het vakgebied Uiterlijke verzorging iets voor jou. In dit vakgebied werken bijvoorbeeld kappers, schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicure.  

Iets voor jou? 
Je geniet ervan om mensen een goed gevoel te bezorgen. Of dat nu is met een nieuw kapsel, een stralende huid of mooie handen en voeten. Je gaat niet alleen voor het eindresultaat, maar zorgt ervoor dat iemand relaxed in de stoel zit of ligt, terwijl jij hem of haar behandelt. Dat vraagt om veel sociale vaardigheden, maar dat is voor jou geen probleem. Je maakt graag een praatje. Je werkt veel zelfstandig en maakt je eigen beslissingen over de behandeling. Daarin kun je ook veel van je creativiteit kwijt: je maakt de mooiste creaties om mensen met een blij gevoel naar huis te laten gaan.  

Jouw toekomst in uiterlijke verzorging 
In deze sector kom je makkelijk aan een leuke baan. Soms ga je al tijdens je opleiding aan het werk in een salon of organisatie en kun je daarna blijven. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak in de vorm van specialisaties of bijvoorbeeld richting een managementfunctie. Er zijn ook veel mensen die een eigen zaak opzetten.  

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt! 
 

Bekijk hier de opleidingen

Ben jij zorgzaam en verantwoordelijk en zou je graag een afwisselend beroep willen? En vind je het leuk om ervoor te zorgen dat mensen een leuke dag hebben? Dan is het vakgebied Veiligheid een interessante keuze voor jou. In dit vakgebied denk je natuurlijk direct aan het werk van beveiliger, maar ook de beroepen van handhaver en conducteur passen hierbij.  

Iets voor jou? 
Jij bent supergoed met mensen: als beveiliger ben je een groot deel van je dag (of nacht) bezig met anderen. Of het nu op straat is, op een festival of in een bedrijfspand: jij zorgt ervoor dat iedereen zich veilig voelt en zich aan de regels houdt. Je hebt genoeg zelfvertrouwen om in te grijpen als dat nodig is, maar zorgt er vooral voor dat de rust bewaard blijft. Je werkt bijna altijd samen met een of meerdere collega’s. Die samenwerking vind je leuk en belangrijk.  

Jouw toekomst in Veiligheid 
Op dit moment zitten veel bedrijven te springen om beveiligers: de kans op een baan is dus heel groot. Met een mbo-opleiding richting veiligheid kun je ook goed doorstromen naar bijvoorbeeld de politieacademie of defensie. Ook daar zijn tekorten. Kortom: in het vakgebied Veiligheid zit het met de baankansen helemaal goed. 

Nieuwsgierig geworden?
Ontdek hieronder alle opleidingen in dit vakgebied en lees de omschrijving. Er zit er vast een bij waar je enthousiast van wordt!
 

Bekijk hier de opleidingen

Langskomen op locatie?

Nu je ongeveer weet wat bij je past, raden wij je aan om een keer langs te komen op één van onze locaties. We organiseren verschillende events waar je je voor kunt aanmelden. 

We zien je graag verschijnen!