Ga naar content Ga naar footer

Leerhuis Hoenderberg

Hier is elke dag bijzonder

Wil jij graag werken met mensen met een verstandelijke beperking én het vak leren in de praktijk? Dan is Leerhuis Hoenderberg een ideale plek voor jou. Jij biedt de cliënten van deze woonlocatie een veilige plek waar ze zich thuis voelen. Daarbij krijg je zelf ook hulp van docenten en werkcoaches. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding tot (Persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg niveau 3 en 4 bij dit onderwijsbedrijf volgen. Ook als je de BOL-opleiding tot Verzorgende IG wilt doen, kun je hier het vak leren.

Leerhuis Hoenderberg
Mensen met een verstandelijke beperking hebben veel behoefte aan verzorging en begeleiding. Zo ook de bewoners van Leerhuis Hoenderberg. Dat is een woonlocatie voor ouder wordende cliënten en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Als verpleegkundige, verzorgende of begeleider sta jij voor hen klaar bij allerlei dagelijkse activiteiten.

Lerend werken en werkend leren
Je draait bij Leerhuis Hoenderberg mee in een team van professionals. Alles wat je van docenten leert, kun je meteen in de praktijk toepassen. Zo doe je veel ervaring op. De opleiding is verdeeld in periodes van vier weken. Je hebt één week les van (gast)docenten van MBO Amersfoort en van experts uit het werkveld. Na de lesweek volg je de opleiding drie weken in de praktijk. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding van een werkcoach. De opdrachten binnen de opleiding voer je vooral met en voor de cliënten uit.

Elk schooljaar krijg je een andere leerplek binnen Leerhuis Hoenderberg. Elke leerplek is anders, en elke dág is anders. De ene keer werk je binnen een woonvoorziening met cliënten met een meervoudige beperking, de andere keer binnen een dagbestedingsvoorziening met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Zo doe je veel ervaring op en ontdek jij wat het beste bij jou past.

Wil je direct ervaring opdoen in de praktijk? En zo na je diploma een voorsprong hebben op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan bij Leerhuis Hoenderberg.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met Paula van Arnhem (docent MBO Amersfoort) via paam@mboamersfoort.nl of 06 – 21310414.

Ik ben nog nooit met zoveel plezier naar school gegaan! - Mariëlle Cozijnsen
Leerhuis Hoenderberg