Ga naar content Ga naar footer

Leerhuis Hoenderberg

Hier is elke dag bijzonder

Wil jij graag werken met mensen met een verstandelijke beperking? Lijkt het je leuk om jongeren en ouderen te helpen die extra aandacht nodig hebben in de psychiatrie, verzorging en begeleiding? En wil je het vak leren in de praktijk? Dan is Leerhuis Hoenderberg (onderdeel van Amerpoort) een ideale plek voor jou.

Jij biedt de cliënten van een woonlocatie of dagbesteding een veilige plek waar ze zich thuis voelen. Je wordt in de praktijk opgeleid door docenten en werkcoaches. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL opleiding tot (persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg niveau 3 en 4 bij dit onderwijsbedrijf volgen.

Leerhuis Hoenderberg in het kort

  • 3- jarige BOL opleiding in de praktijk;
  • Locaties Hoenderberg: Amersfoort, Baarn, Zeist;
  • Je ontvangt stagevergoeding, hebt recht op studiefinanciering en een ov-chipkaart voor studenten;
  • Iedere student heeft een individuele leerroute;
  • Er zijn kleine klassen met ongeveer 20 studenten;
  • Studenten van leerjaar 1, 2 en 3 leren van en met elkaar.
Ik kan mijn eigen route kiezen in de praktijk met persoonlijke coaching op maat! - Robin van de Velde

Leerhuis Hoenderberg

Als begeleider maatschappelijke zorg begeleid je mensen die niet volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Bijvoorbeeld door een achterstand, een lichamelijke- of verstandelijke beperking, ziekte of problemen.

Leerhuis Hoenderberg biedt leerplekken op diverse woonlocaties en dagbestedingslocaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze doelgroep is zeer gevarieerd; van ouder wordend tot kind, van ernstig meervoudig beperkt tot mensen met een licht verstandelijke beperking. Soms wel en soms niet in combinatie met psychiatrische beelden en /of gedragsmatige uitdagingen.

Ieder leerjaar staat in het teken van een andere doelgroep. Zo leer je alles wat je nodig hebt en ontdek je wat bij jou past. Als (persoonlijk) begeleider sta jij voor hen klaar bij allerlei dagelijkse activiteiten.

Ik kan mijn eigen route kiezen in de praktijk met persoonlijke coaching op maat!

Lerend werken en werkend leren

Je draait bij Leerhuis Hoenderberg mee in een team van professionals. Alles wat je van docenten leert, kun je meteen in de praktijk toepassen. Zo doe je veel ervaring op. De opdrachten binnen de opleiding voer je vooral met en voor de cliënten uit.

Ieder jaar een andere leerplek

Elk schooljaar krijg je een andere leerplek binnen Leerhuis Hoenderberg. Elke leerplek is anders, en elke dág is anders. De ene keer werk je binnen een woonvoorziening met cliënten met een meervoudige beperking, de andere keer binnen een dagbestedingsvoorziening met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Zo doe je veel ervaring op en ontdek jij wat het beste bij jou past.

Hoe ziet een schoolweek eruit?

De opleiding is verdeeld in periodes van vier weken. Je hebt één week les van leercoaches van MBO Amersfoort en van experts uit het werkveld. Na de lesweek volg je de opleiding drie weken in de praktijk. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding van een werkcoach. Je gaat één dag per week naar school. Een terugkomdag noemen we dat. De lessen Nederlands, Engels en Rekenen krijg je op de locatie van School voor Gezondheidszorg. De overige lessen volg je bij het Leerhuis Hoenderberg.

Wil je direct ervaring opdoen in de praktijk? En zo na je diploma een voorsprong hebben op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan bij Leerhuis Hoenderberg.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Paula van Arnhem (docent MBO Amersfoort) via paam@mboamersfoort.nl of 06 – 21310414.

Leerhuis Hoenderberg