Ga naar content Ga naar footer

Leidinggeven op basis van vakmanschap

BBL

Niveau 4

Hardwareweg 15 Amersfoort

Hardwareweg 15 Amersfoort

Technische omgevingen kennen geen geheimen meer voor jou. Leidinggeven in een technische omgeving is vaak net even anders dan op andere plekken. Je hebt namelijk ook technische kennis nodig om je werk goed te kunnen doen. Jij vindt het belangrijk dat iedereen doet waar hij of zij het beste in is en je houdt de coördinatie over projecten.

Heb jij zin om die stap extra te zetten? Zie je het zitten om leiding te geven aan een team technische medewerkers?

Met de opleiding Technisch leidinggevende mbo leer je leidinggeven op basis van jouw vakmanschap!

De opleiding start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Voor meer informatie kun je een bericht sturen naar techniek@mboamersfoort.nl

opleiding_leidinggevende_mbo_leidinggeven_op_basis_van_vakmanschap_mbo_amersfoort_25161-1100x700

Opleidingsnummer: 25161

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

‘Meewerkend voorman’ wordt het wel genoemd. Ja, je geeft leiding aan het team, maar je staat zelf ook graag met je voeten in de klei. En die klei, dat is sowieso een technische omgeving. Denk aan de metaal-, elektro- of installatietechniek, timmer- of meubelindustrie, mobiliteits- of carrosseriebranche of zelfs tandtechnische laboratoria.

Je kunt een team leiden, of zelfs een hele afdeling. Je coördineert, plant en verdeelt de taken en werkzaamheden. Daarvoor moet je stressbestendig en flexibel zijn, snel kunnen schakelen en plannen en het overzicht behouden.

Niet alleen je medewerkers of collega’s komen met hun vragen bij jou, ook je klanten sta jij te woord. Je bent dan ook een allround vakman en goed technisch onderlegd. Je kunt goed met mensen omgaan en je bent creatief. Als het niet zo gaat als het moet, verzin jij een oplossing. Jij zorgt dat je mensen weer door kunnen werken. Zo bouw je aan een veilige en vertrouwelijke werkomgeving.

In onze opleiding leer je leidinggeven op basis van vakmanschap. Je bent al een een vakman op jouw eigen specialisme. Tijdens deze opleiding Technisch leidinggevende op mbo niveau 4 ga je dan ook vooral aan de slag met het leidinggevende aspect, en hoe je daar je eigen stijl in kan ontwikkelen.

Natuurlijk is plannen en coördineren daar onderdeel van, dat leer je bijvoorbeeld bij het vak time management. Maar nu je ook leiding gaat geven, is je team van groot belang. Je leert hoe je je medewerkers kan coachen, hoe je functioneringsgesprekken met ze voert en hoe jullie zo goed mogelijk samen kunnen werken.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Tijdens de opleiding Instructeur mbo werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je plant en verdeelt de werkzaamheden.
  • Je begeleidt medewerkers.
  • Je hebt werkoverleg en bewaakt de voortgang.
  • Je adviseert het management over de personeelsbehoefte.
  • Je werft en selecteert medewerkers.
  • Je voert functionering- en beoordelingsgesprekken.

Zolang het maar een technische omgeving is en er een leidinggevende nodig is, kan jij er terecht met je diploma Technisch leidinggevende! Denk bijvoorbeeld eens aan bedrijven in sectoren zoals de metaal-, elektro- of installatietechniek, houtverwerkende, timmer- of meubelindustrie, mobiliteitsbranche, carrosseriebranche of tandtechnische laboratoria.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met dit diploma op zak kun je doorstromen naar diverse opleidingen in het hbo. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Technische Bedrijfskunde
  • Technisch Bedrijfskundig Procesmanagement

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school