Ga naar content Ga naar footer

Handhaver toezicht en veiligheid

BOL

Niveau 3

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Wildplassers, dieven en foutparkeerders krijgen geen kans als er een handhaver toezicht en veiligheid in de buurt is! Als handhaver spreek jij de overtreders aan. Als dat nodig is, slinger je ze op de bon. Met deze opleiding word je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Zo krijg je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de orde en veiligheid in het land.

Kun je goed met mensen omgaan en wil jij je inzetten voor de veiligheid van anderen? Zie en hoor je alles en geef je graag het goede voorbeeld? Dan is de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid (HTV) echt iets voor jou. 

htv_opleiding_handhaver_toezicht_en_veiligheid_-boa-_mbo_amersfoort_25409-2-1100x700px

Opleidingsnummer: 25806

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Met de opleiding tot handhaver op zak ben je buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Dat betekent dat je ervoor zorgt dat bewoners zich veilig voelen en dat het rustig en netjes blijft op straat of in een (openbaar) gebouw. Hoor jij ergens geluidsoverlast, zie je vernieling of iets anders dat niet mag volgens de wet? Dan stap je daar met je collega’s op af. Natuurlijk geeft een BOA zelf het goede voorbeeld: je blijft vriendelijk en alert en zorgt dat de situatie niet escaleert.

Of je nu in een wijk, het openbaar vervoer, een publiek gebouw of bij een bedrijf of bank komt te werken; jij kent de plek goed en de mensen kennen jou ook. Als handhaver ben jij bent het aanspreekpunt! Natuurlijk werk je ook samen. Met de politie, mensen van de gemeente en hulpverleners.

Tijdens de opleiding tot handhaver toezicht en veiligheid (HTV) leer je hoe je een belangrijke bijdrage kan leveren aan de orde en veiligheid in Nederland. Daarvoor volg je verschillende vakken. Je leert hoe je goed moet surveilleren en hoe je moet bekeuren, oftewel sanctioneren. Ook moet je weten wat er wel en niet mag in Nederland en krijg je les over wetten en regels.

Natuurlijk leer je samenwerken in een team en krijg je vakken waardoor je nog beter met mensen om kunt gaan. Zoals het vak ‘Omgaan met agressie’. Eerste hulp verlenen en optrekken met de politie, brandweer en ambulance hoort ook bij de opleiding.

Verplichte vakken bij deze opleiding tot handhaver zijn: Nederlands, Engels, rekenen, studieloopbaan en burgerschap, rechts- en wetskennis (BOA-diploma), fysieke vaardigheden/RTGB, Medical First Aid (MFA) met reanimatie.

Wie de smaak te pakken heeft kan verder leren bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) of aan de Politieacademie. Tijdens de opleiding kun je o.a. kiezen voor het keuzedeel Politie of Handhaver Openbaar Vervoer.

Tijdens de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid (HTV) werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je houdt toezicht in het publieke domein.
  • Je bevordert de veiligheid en leefbaarheid.
  • Je biedt service en verleent hulp.
  • Je surveilleert en controleert.
  • Je treedt op bij ongewenst gedrag.
  • Je houdt burgers aan als dat nodig is.
  • Je geeft voorlichting en informeert personen

Met een diploma Handhaver toezicht en veiligheid op zak ben je straks buitengewoon opsporingsambtenaar, oftewel BOA. Je kunt dan aan de slag bij de gemeente, politie, spoorwegen en andere vervoersbedrijven maar ook bij parkeerbeheer. Misschien kom je als handhaver toezicht en veiligheid voor een gemeente in een bepaalde wijk terecht. Werk je liever bij een bank of een ander bedrijf? Dat kan ook, veiligheid is overal nodig.

Voor studenten die de smaak te pakken hebben is er de mogelijkheid om verder te leren.

  • Na de opleiding kan je verder leren bij de Politieacademie. Tijdens de opleiding kun je het keuzedeel Politie volgen. Dit keuzedeel is er voor een beperkt aantal studenten – in nauw overleg met de Nationale Politie.

Wie weet zien we je terug als agent!

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school