Ga naar content Ga naar footer

Assistent verkoop / retail

BOL, BBL

Niveau 1 (Entree)

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Winkels, winkels, winkels. Of het nu om een supermarkt, een concept store of een woonwinkel gaat; jij krijgt er geen genoeg van. Het is dan ook je droom om in een winkel te werken. Als assistent verkoop / retail verkoop je mooie producten, bijvoorbeeld achter de kassa. Lijkt dit je wel wat? Dan is onze opleiding Assistent verkoop / retail echt iets voor jou!

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Ben je al wat ouder en wil je weer studeren en ander werk doen? Of kom je van een praktijkschool? Meld je dan aan voor deze Entree-opleiding. Je leert alles wat je nodig hebt voor een mooie toekomst.

entree_opleiding_assistent_verkoop_retail_mbo_amersfoort_25748-1100x700

Opleidingsnummer: 25748

Alle feiten op een rijtje

Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

”Je hoeft niet te wachten tot een open dag. Je kunt ook 1-op-1 in gesprek"

Lees het verhaal van Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

maartje-bekker-studieloopbaanbegeleider

Past deze opleiding bij jou?

Jij werkt graag met mensen en je vindt het leuk om anderen te helpen. Je bent klantgericht en dienstverlenend, je komt op tijd en je werkt hard. Dat doe je graag, want jouw hart ligt bij het werken in de (online) winkel.

Jij ontvangt de producten die in de winkel worden verkocht. Je controleert ze en legt ze op de juiste plek in de winkel of in het magazijn. Zo is de voorraad altijd aangevuld en ziet het er ook nog eens tiptop uit! Jij ruimt namelijk ook op en maakt schoon. Soms help je een collega om een mooie presentatie in de winkel te maken van de producten.

Je werkt samen met je collega’s, maar als je in de winkel bezig bent, is de klant natuurlijk het belangrijkste. Je geeft antwoorden op hun vragen, of zorgt ervoor dat je collega de klant verder kan helpen. Je bent dus een belangrijke schakel in de winkel: de klanten zijn tevreden en komen graag terug!

Je kan snel aan de slag als assistent verkoop / retail. Onze opleiding duurt een jaar en je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding. Voordat je begint hebben we eerst een gesprek. Zo leren we je beter kennen. En we leggen uit hoe onze school werkt en wat en hoe je bij ons kunt leren.

Je leert alles wat je moet weten over de wereld van winkels en verkoop. Natuurlijk leren we je alles over de winkel en het werken met klanten, maar ook de ‘achterkant’ is belangrijk. Er komen telkens nieuwe voorraden binnen, dus het magazijn verkennen we ook. Je leert hoe je de winkel netjes en schoonhoudt voor klanten en hoe je voorraden kunt aanvullen.

Het is belangrijk dat je anderen graag helpt, ook in onze opleiding. Je leert communiceren met je (ervaren) collega’s. Zo weet je precies wat je kan zeggen en hoe je elkaar zo goed mogelijk kan helpen.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt ook extra keuzedelen kiezen.

Tijdens de mbo-opleiding Assistent verkoop / retail werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt het werk voor.
  • Je assisteert je collega's tijdens het werk.
  • Je helpt klanten en werkt de voorraden bij.
  • Je helpt met opruimen en schoonmaken.
  • Je meldt je af als je klaar bent met je werk.

 

Als je de opleiding Assistent verkoop / retail succesvol hebt afgerond, kun je direct aan de slag. Je hebt heel veel mogelijkheden! Je kan werken bij veel verschillende soorten winkels, bijvoorbeeld voor mode en maatkleding, elektronica, interieurproducten, planten, dierbenodigdheden enz.. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Ook naast je werk. Bij MBO Amersfoort zijn er genoeg mogelijkheden!  Denk bijvoorbeeld eens aan Verkoper.

Neem een kijkje bij onze niveau 2 opleidingen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school