Ga naar content Ga naar footer

Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek

BOL, BBL

Niveau 1 (Entree)

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Heb jij interesse in techniek? En hou je graag je opties nog even open? Als assistent metaal-, elektro- en installatietechniek kan je veel kanten \ op, als het maar met techniek te maken heeft. In alle gevallen steek je graag de handen uit de mouwen en kom je op veel verschillende locaties. Lijkt dit je wel wat? Dan is onze opleiding Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek echt iets voor jou!

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Ben je al wat ouder en wil je weer studeren en ander werk doen? Of kom je van een praktijkschool? Meld je dan aan voor deze Entree-opleiding. Je leert alles wat je nodig hebt voor een mooie toekomst.

entree_opleiding_assistent_metaal_elektro_en_installatietechniek_mbo_amersfoort_25561-1100x700

Opleidingsnummer: 25744

Alle feiten op een rijtje

Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

”Je hoeft niet te wachten tot een open dag. Je kunt ook 1-op-1 in gesprek"

Lees het verhaal van Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

maartje-bekker-studieloopbaanbegeleider

Past deze opleiding bij jou?

Op bouwlocaties, in productiehallen of bij de mensen thuis. Techniek is overal. En overal is dan ook een assistent metaal-, elektro en installatietechniek nodig. Je wordt voor van alles ingezet.

De ene dag boor je gaten en plaats je bedradingskokers in een installatiekast, de andere dag trek je bedrading of schroef je onderdelen vast. Of juist los. Misschien spoor je wel een storing op, of werk je aan gasinstallaties of cv-ketels.

Jij bent dé assistent van een technisch vakman: je assisteert hem of haar bij de taken, zodat alles (weer) goed werkt.

Je kan snel aan de slag als assistent metaal-, elektro- en installatietechniek. Onze opleiding duurt een jaar en je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding. Voordat je begint hebben we eerst een gesprek. Zo leren we je beter kennen. En we leggen uit hoe onze school werkt en wat en hoe je bij ons kunt leren.

Onze studenten houden van techniek. In onze opleiding Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in de technische wereld. Bijvoorbeeld in de elektrotechniek, het constructiewerk of de metaaltechniek. De opleiding is breed. Je leert daarom werken met veel verschillende materialen, machines en gereedschappen. Soms is dat best gevaarlijk, dus veiligheid is bij ons erg belangrijk.

Het is belangrijk dat je anderen graag helpt, ook in onze opleiding. Je leert communiceren met je collega’s. Zo weet je precies wat je kan zeggen en hoe je elkaar zo goed mogelijk kan helpen.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt ook extra keuzedelen kiezen.

Tijdens de mbo-opleiding Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek werk je aan de volgende kerntaken:

 • Je bereidt het werk voor.
 • Je assisteert je collega's tijdens het werk.
 • Je maakt producten en halffabricaten.
 • Je helpt met het opruimen van gereedschap en het afvoeren van materialen.
 • Je meldt je af als je klaar bent met je werk.

 

Als je de opleiding Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek succesvol hebt afgerond, kun je direct aan de slag. Je hebt zoveel mogelijkheden! Je kan bijvoorbeeld werken bij een metaalverwerkingsbedrijf, een (elektrotechnisch) installatiebedrijf of andere technische bedrijven.

Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Ook naast je werk. Bij MBO Amersfoort zijn er genoeg mogelijkheden! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze niveau 2-opleidingen, zoals:

 • Monteur mechatronica
 • Monteur werktuigkundige installaties
 • Monteur service en onderhoud installaties en systemen
 • Monteur laagspanningsdistributie
 • Monteur elektrotechnische installaties
 • Monteur koude- en klimaatsystemen
 • Monteur middenspanningsdistributie
 • Medewerker productietechniek

Neem een kijkje bij onze niveau 2 opleidingen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school