Ga naar content Ga naar footer

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

BOL, BBL

Niveau 1 (Entree)

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Valutaboulevard 20 Amersfoort

Ben jij handig en een echte doener? Werk je graag in en om het huis? Als assistent bouwen, wonen en onderhoud help je bij allerlei bouwklussen. Binnen en buiten. Zo plaats je bijvoorbeeld steigers en help je met slopen en verven. Lijkt dit je wel wat? Dan is onze opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud echt iets voor jou!

Heb je geen vmbo-diploma en wil je graag alsnog een diploma halen? Ben je al wat ouder en wil je weer studeren en ander werk doen? Of kom je van een praktijkschool? Meld je dan aan voor deze Entree-opleiding. Je leert alles wat je nodig hebt voor een mooie toekomst.

entree_opleiding_assistent_bouwen_wonen_en_onderhoud_mbo_amersfoort_25740-1100x700

Opleidingsnummer: 25740

Alle feiten op een rijtje

Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

Je hoeft niet te wachten tot een open dag. Je kunt ook 1-op-1 in gesprek

Lees het verhaal van Maartje Bekker, studieloopbaanbegeleider

maartje-bekker-studieloopbaanbegeleider

Past deze opleiding bij jou?

Je houdt ervan lekker bezig te zijn. Elke dag help je een vakman met zijn of haar werk in bijvoorbeeld de bouw. Zo kan je aan de slag met het plaatsen van steigers, maar misschien doe je wel sloopwerk of leer je glas zetten. Je werkt aan huizen of kantoorgebouwen, maar misschien ook wel aan wegen of treinrails, dat noemen we infra.

Vaak werk je samen, de vakman geeft je dan instructies en aanwijzingen. Jij zorgt ervoor dat je collega’s met het goede materiaal en gereedschap kunnen werken. Maar natuurlijk mag je ook taken alleen uitvoeren.

De ene keer is dat buiten, de andere keer binnen. De ene keer werk je op de begane grond, de andere keer misschien wel op hoogte. Jij vindt alles heerlijk om te doen, je steekt graag je handen uit de mouwen!

Je kan snel aan de slag als assistent bouwen, wonen en onderhoud. Onze opleiding duurt een jaar en je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding. Voordat je begint hebben we eerst een gesprek. Zo leren we je beter kennen. En we leggen uit hoe onze school werkt en wat en hoe je bij ons kunt leren.

Dan leer je welke gereedschappen, materialen, machines en andere producten je kunt gaan gebruiken in de bouw. Met veel machines leer je ook werken, je gaat bijvoorbeeld zagen, boren en schaven. Maar je leert ook meten, en hoe je veilig werkt.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt ook extra keuzedelen kiezen.

Entree voor Anderstaligen
Kom je uit het buitenland en moet je Nederlands eerst beter worden? Start dan bij Entree voor Anderstaligen (EVA). Dan kan je daarna verder op het mbo.

Tijdens de mbo-opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je bereidt het werk voor.
  • Je meldt bij je collega’s wanneer alles klaar staat.
  • Je assisteert je collega’s tijdens het werk.
  • Je helpt met de afronding en het opruimen.

 

Als je de opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud succesvol hebt afgerond, kun je direct aan de slag. Bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf, aannemersbedrijf, houthandel, steigerbouwer of een schoonmaak- of schildersbedrijf. 

Je kunt er ook voor kiezen om door te leren. Ook naast je werk. Bij MBO Amersfoort zijn er genoeg mogelijkheden! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze niveau 2-opleidingen, zoals:

  • Metselaar
  • Tegelzetter
  • Timmerman

Neem een kijkje bij deze niveau 2 opleidingen.

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school