Ga naar content Ga naar footer
kayleigh-brassé-gespecialiseerd-pedagogisch-medewerker

03-07-2023

Werken met kinderen

Een baby die op je schoot in slaap valt, op pad met een groep tieners of een eigenwijze peuter. Dat Kayleigh zich goed kan verplaatsen in de belevingswereld van kinderen en jongeren wist ze al tijdens de middelbare school. Ze weet de balans goed te vinden tussen regels en plezier. En vooral belangrijk; de kinderen voelen zich veilig bij haar.  

Kayleigh vertelt je er meer over.

Naam: Kayleigh Brassé

Leeftijd: 19

Opleiding: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Waarom heb je voor de opleiding pedagogisch medewerker gekozen?


“Mijn eerste snuffelstage op de middelbare school liep ik bij mijn tante. Zij was gastouder en had een aantal kinderen van een jonge leeftijd. Ik kwam er al snel achter dat ik het superleuk vind om met kinderen te werken en maakte al snel de keuze om stage te lopen bij de kinderopvang. Ik heb mij toen ingeschreven voor de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.”

Wat maakt de opleiding zo leuk bij de kinderopvang?


“Je komt er al snel achter dat pedagogisch medewerkers niet alleen oppassen, zoals het vaak wordt gezien door andere mensen. Het is zo veel meer dan dat, je leert zo veel over hoe kinderen in elkaar zitten. Het leukste vind ik leerzame activiteiten bedenken en doen. Een voorbeeld van een leerzame activiteit is kralen rijgen. We rijgen dan verschillende kleuren kralen aan een touwtje. Daarna tel ik de kralen samen met de kinderen en benoemen we de kleuren.”

Wat maakt dat het beroep zo goed bij jou past?


“Het zijn vooral de kinderen! Ook al heb ik soms moeite met de vroege werktijden, zodra ik met de kinderen bezig ben verandert dat helemaal. Ik word daar zo vrolijk van om de kinderen te zien en leuke dingen met ze te doen. Daarnaast kan ik ook lekker mijn creativiteit uiten door het in te zetten voor leuke activiteiten.”

Waar ben je nu mee bezig? Waar loop je stage?


“Ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en loop stage bij een peuterspeelzaal en een BSO. In de ochtenden van 8:00 uur tot 12:30 uur ben ik op de peutergroep en van 13:30 uur tot 17:00 uur ben ik bij de BSO.”

Wat wil je na je opleiding gaan doen?


“Ik wil na het behalen van mijn diploma een tussenjaar nemen, om een jaar te gaan werken in de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Na dit tussenjaar wil ik nog de mbo-opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen doen. Ik hoop dan meer te gaan leren over kinderen en jongeren met een specifieke hulpvraag. Als ik die opleiding heb afgerond wil ik graag iets gaan doen waar ik de kennis van beide opleidingen kan gebruiken. Wat voor werk weet ik nog niet zo goed.”

Lijkt jou deze opleiding ook leuk? Bekijk de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker.