Ga naar content Ga naar footer
mbo-amersfoort-kraamverzorgster-opleiding-verzorgende-ig-bbl

04-12-2023

Van kraanmachinist naar kraamzorg

De geboorte van een kindje, een blij gezicht als jij voor de deur van de prille ouders staat en iedere week een andere werkplek. Als kraamverzorgende zijn jouw aandacht en zorg onmisbaar. Naast blije ouders, maak je ook indrukwekkende gebeurtenissen mee, die je niet meer vergeet. Anouk, student Verzorgend IG, vertelt waarom zij de overstap heeft gemaakt en de opleiding zo leuk vindt.

 

Naam: Anouk de Ruiter
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Verzorgende IG Kraamzorg 

 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Ik was kraanmachinist, chauffeur en grondwerkster bij een leuk bedrijf. Vanwege gezondheidsklachten ben ik geswitcht van beroep. Toevallig kreeg op dat moment een hele goede vriendin van mij kraamzorg van Betuwe en Gelderse Vallei. Ik dacht toen, dit is echt geweldig! Ik heb contact opgenomen met het kraamcentrum en zo ben ik erin gerold.”

Wat maakt de opleiding zo leuk?

Anouk:

Je hoort alle verhalen van de andere studenten die ook de opleiding kraamzorg volgen. En je krijgt les van docenten die zelf ook in het vak zitten. Hierdoor krijg je vanuit school ook al praktijkervaring mee.

Wat maakt dat het beroep zo goed bij jou past?
“Je kunt echt iets voor iemand betekenen en ze dingen leren. Iedereen is dankbaar dat je er voor hen bent en voor hun baby zorgt. Het allerleukste vind ik dat je bij veel mensen thuiskomt en hen echt goed leert kennen in een relatief korte tijd. Ze vertrouwen jou voor 100%. Het is heel bijzonder dat je zo'n sterke band krijgt met de mensen.”

Waar ben je nu mee bezig?
“Ik werk nu onder begeleiding en dat wordt iedere keer afgebouwd, waardoor je steeds zelfstandiger aan het werk mag. Periodiek hebben we één theorie dag op school om extra dingen te leren.”

Wat wil je in de toekomst doen?

Veel ervaring opdoen en verder gewoon lekker zo doorgaan 🙂