Ga naar content Ga naar footer
isa-1

20-09-2023

Studenten Hotelschool MBO Amersfoort dementievriendelijk

Vandaag hadden studenten van de hotelschool de primeur op het onderwijsprogramma over omgang met dementie, speciaal ontwikkeld door het team ‘Samen dementievriendelijk’ voor jongeren in Nederland. Radio-dj Frank van der Lende opende de kick-off. Hij deelde zijn eigen ervaringen over het ziekteproces van zijn vader met de ziekte van Alzheimer. Dit maakte indruk. En ook het interview met ervaringsdeskundige Gerda, zij heeft een vorm van vasculaire dementie, kwam binnen.
Hotelgasten welkom heten én tevreden houden, dat is de studenten van de hotelschool MBO Amersfoort wel toevertrouwd. Maar wat als een gast niet wil afrekenen of elke vijf minuten van tafel wisselt? Studenten leerden vandaag signalen van dementie herkennen en kregen tips hoe ze ermee om kunnen gaan.


Isa (student Hotelschool):

Ik had geen idee hoe je goed omgaat met mensen met dementie. Het is belangrijk om dat wél te weten want er zijn zo veel mensen die de ziekte hebben. Stel je bent zelf een van hen. Nu ik de signalen van dementie ken, besef ik dat ik weleens mensen met dementie heb ontmoet, zonder dat ik dat door had. Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik dingen anders gedaan. Ik zal bijvoorbeeld nooit meer tegen iemand met dementie in gaan.Nieuwe kennis direct toegepast

De studenten konden alle nieuwe kennis meteen toepassen in de praktijk tijdens een lunch in het Leerhotel, verzorgd door de studenten en hun instructeurs, met de oud-deelnemers van het tv-programma Restaurant Misverstand. 

Wereld Alzheimer Dag

Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar als thema ‘Samen aan tafel’. De hotelschool MBO Amersfoort organiseerde de kick off van het onderwijsprogramma ‘Samen dementievriendelijk’ voor MBO-studenten samen met leerhotel Het Klooster en het team van Alzheimer Nederland.