Ga naar content Ga naar footer
silverein-studenten

16-11-2022

Praktijkgestuurd opleiden bij Leerhuis Silverein

MBO Amersfoort is Koploper, wij zijn Koploper! Wij zijn trots om door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te zijn benoemd tot Koploper.

Op 5 april wordt dit op locatie tijdens een feestelijk moment officieel benoemd door Marit Elenbaas van VWS. Met ons vernieuwende arbeidsmarktinitiatief leveren wij een bijdrage aan het oplossen van het personeelstekort in de zorg en welzijn. MBO Amersfoort en ouderenzorg organisatie Silverein (voorheen Lyvore) zijn in 2019 op de locatie Santvoorde gestart met een onderwijsbedrijf, Leerhuis Silverein.

In samenwerking met het Leerhuis Silverein leiden wij BOL-studenten Helpende Zorg en Welzijn niveau 2, Verzorgende IG niveau 3, Maatschappelijke zorg niveau 3 en Verpleegkunde niveau 4 op door middel van een praktijk gestuurde leerroute. Oftewel: het klaslokaal verplaatst zich naar de praktijk.

Van student naar collega in opleiding

De theorie uren worden praktijkuren: dit betekent dat de studenten boventallig aanwezig zijn in de zorg en dat de praktijk mede opleidend is. Zowel de werkbegeleiders van Silverein als de leercoaches van MBO Amersfoort leiden de studenten op. MBO Amersfoort en Silverein hebben ook de wens om een beweging in gang te zetten die ertoe leidt dat zowel studenten als alle vaste medewerkers dagelijks leren tijdens het werk.

Manuela Koops-van Halteren (Leercoach MBO Amersfoort)

Het woord studenten voldeed niet meer, zij heten nu collega’s in opleiding.