Ga naar content Ga naar footer
school-voor-veiligheid-2021-hires-4-min

28-03-2023

“Op praktijkstage bij de NS word ik ook echt behandeld als een volwaardig personeelslid, alleen dan met meer 1 op 1 begeleiding”

Mike Boumans zit in het vierde jaar van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid hoofdconducteur. Hij vertelt over zijn opleiding en waarom deze zo goed bij hem past.

“Door omstandigheden ben ik ooit gestopt met de middelbare school. Ik werd daar echt nog behandeld als kind. Ik vind het fijn dat het op het mbo niet het geval is.

Ik krijg hier vrijheid, kan en moet zelfstandig werken, kan lekker m’n ding doen. En geen dag is hetzelfde.

Ik ben op het mbo ingestroomd op niveau 1, maar heb mezelf ondertussen opgewerkt naar niveau 3. En ik kijk er naar uit om straks weer een diploma te hebben. Zelfs als ik straks niet word aangenomen, heb ik wel een handhavingsdiploma. In de tussentijd geniet ik van de praktijkstage. Daar word ik ook echt behandeld als een volwaardig personeelslid, alleen dan met meer 1 op 1 begeleiding.

De stage is echt heel leuk, ik word niet als stagiair behandeld. je moet echt dingen zelf doen, sleutelen, omroepen, controle, zelfstandig door de trein. En er is veel 1 op 1 begeleiding.  

Ik ben begonnen met de opleiding omdat de kans groot is op een baan. Na je stage heb je nog wel een psychologische test maar na het slagen daarvan kan je daar aan de slag. Wil of kan je toch niet als conducteur kun je bijvoorbeeld ook werken bij de afdeling Veiligheid & Service.”

Een voorproefje op onze opleiding? Kijk hieronder de video