Ga naar content Ga naar footer
sprintklas-landscape-foto

02-05-2024

Na je opleiding Entree versneld niveau 2 halen? Dat kan met de sprintklas Economie 2!

Heb je een Entree-opleiding afgerond, ben je nog leerplichtig of wil je nog verder leren binnen het mbo? Versnel je studietraject door je mbo niveau 2 opleiding in 1 jaar te halen. Vier studenten vertellen over deze Economie 2 (ECO) Sprintklas van MBO Amersfoort.

Jurjen (17 jaar), Layla (18 jaar), Mariem (18 jaar) en Dominique (17 jaar) zijn doorgestroomd naar de ECO Sprintklas na het afronden van hun Entree-opleiding. Door hard te werken behalen ze binnen één jaar een mbo-diploma op niveau 2. Daarna kunnen ze gaan werken of doorstromen naar een opleiding op niveau 3 of 4.

Hoe kwamen deze studenten bij Entree terecht?

'Ik had problemen met concentratie op school. Ik maakte mijn huiswerk niet en bleef weg van school. Op een gegeven moment liep ik zo ver achter dat het voor mijn gevoel geen zin meer had om naar school te gaan'. Een andere student vertelt:

'Ik had veel stress op de middelbare school. De stof was te moeilijk en te veel. Ik kon geen oplossing vinden, maar ik zette door. Aan het einde van het jaar zat ik klem. Ik wilde het goed doen, maar het lukte gewoon niet'.

Door hier te beginnen en vol te houden, kom ik er wel.

Sommige studenten komen uit een ander land en moeten eerst de Nederlandse taal leren: 'Ik ben al 7 jaar hier in Nederland. Mijn eerste school was een vmbo-school en daarna ging ik naar het praktijkonderwijs. Van daaruit ben ik naar Entree gegaan. Ik wil verder studeren. Door hier te beginnen en vol te houden, kom ik er wel. Daar ben ik van overtuigd'.

Waarom kiezen de studenten de sprintklas?

In de ECO Sprintklas kun je binnen één jaar een mbo-niveau 2-opleiding voltooien. Daardoor is het mogelijk sneller door te stromen naar een niveau 3 of 4 opleiding of naar werk. 'Ik ga liever werken, maar ik ben nog geen 18. Dus moet ik nog naar school. Zo maak ik er het beste van'.

Ook is er ruimte om in je eigen tempo te werken. 'Ik word meer uitgedaagd dan bij Entree. Rekenen heb ik al helemaal af voor het hele jaar. Dat geeft me een goed gevoel. En ik kan me alvast voorbereiden op niveau 4'.

'De ECO Sprintklas is een leuke klas. Iedereen praat met elkaar. De meeste klasgenoten zijn serieus met hun studie bezig. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen: 'Ik ben hier om mijn diploma te halen. In een klas met gemotiveerde studenten raak je zelf ook gemotiveerd om beter je best te doen'.

De studenten vinden de school-locatie en de begeleiding ook prettig: 'De school is nieuw. Niet te groot of te klein'.

Mijn mentor is aardig, bereikbaar en reageert snel.

Wat gaan de studenten doen na de ECO sprintklas?

Hoe verschillend ook. De studenten hebben allemaal een duidelijk doel voor ogen. Dit gaan ze doen na de ECO Sprintklas:

  • Een niveau 4 opleiding voor audio- en video bewerking.
  • De opleiding Sociaal werker (niveau 4) bij MBO Amersfoort.
  • Werken in mijn eigen webshop met kleding.
  • Een niveau 4 opleiding bij het Gezondheidscollege ROC MN.

Kortom, met de ECO Sprintklas kan je na je Entree-opleiding op een snelle manier naar niveau 2. Hierna kan je een mbo-opleiding op niveau 3 of 4 gaan doen, een eigen onderneming starten of een baan zoeken!

Benieuwd naar de sprintklas Economie 2?

Stuur ons een berichtje, dan nemen we contact met je op.