Ga naar content Ga naar footer
dewi

18-01-2024

Alumni Dewi over Facilitair Leidingggevende

Dewi heeft in 2020 de opleiding Facilitair Leidinggevende aan de Hotelschool MBO Amersfoort afgerond. Tijdens haar studie heeft ze alle aspecten van het facilitaire werkveld mogen ontdekken.

"Op school leerde ik over personeel, gebouwen, inkoop, catering en evenementen. In 3 jaar heb ik mijn diploma (niveau 4) behaald en kon ik gelijk aan het werk.

Na de opleiding kan je bij hotels, bij kantoren, op productielocaties of in de recreatie terecht. Overal is een facilitair medewerker nodig die achter de schermen alles goed regelt. Je hebt dus echt een dienstverlenende rol en kan overal terecht, net wat bij jou past.

Ik werk nu al 4,5 jaar bij ISS Facility Services. Eerst als stagiaire en na mijn afstuderen ben ik er blijven werken. Een stage is de perfecte manier om een bedrijf te leren kennen en vaak heb je de mogelijkheid om er te blijven werken als er een match is van beide kanten.

Ik ben begonnen als servicedesk medewerker/ floorhost en groeide daarna in de rol van Facilitair Coördinator. Onlangs heb ik de stap gemaakt naar Facility Site Manager. Ik hou me bezig met leuke projecten en organiseer veel. Ook krijg ik de kans om mijn kennis verder te ontwikkelen. Als Site Manager heb ik nu ook meer een leiderschapsrol. Ik ben verantwoordelijk voor de operatie op de locatie. Zo heb ik bijvoorbeeld mogen meewerken aan transities en uitbreidingen. Ik heb het onwijs naar mijn zin hier," aldus Dewi.