Klaar voor je toekomst

Bij MBO Amersfoort kies je voor de opleiding die bij jóu past. Zo ben jij straks sowieso klaar voor de toekomst. Hoe die toekomst er precies uitziet, weten we natuurlijk niet. Maar wat we wél weten, is dat je met een mbo-diploma straks een baan vindt die bij je past. Of een mooie opstap hebt om door te leren, als je dat wilt!  

We helpen je met de keuze voor een opleiding waar je je goed bij voelt. En we zorgen er samen voor dat je opties hebt voor later. Tijdens je studie werk je aan je eigen ontwikkeling en leer je om stevig in de schoenen te staan. Je bent klaar voor de toekomst!  

Sowieso een grote baankans

De toekomst is onvoorspelbaar, maar met een mbo-diploma weet je zeker dat je straks aan het werk kan. Onze mbo-opleidingen sluiten goed aan op de praktijk en hebben goede baankansen. Om dat mogelijk te maken, werken we veel samen met bedrijven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en skills die je tijdens je studie opdoet, perfect aansluiten op je latere baan. Daarbij zorgen we ervoor dat jij ook op persoonlijk gebied klaar bent voor de rest van je leven. We helpen je om stevig in je schoenen te staan en te weten wat je wil. Kortom, een diploma bij MBO Amersfoort geeft je een mooie kans op een succesvolle start in je werkende leven. En natuurlijk is je diploma ook een ticket om verder leren, als dát is wat je wil. 

ROBIN: ”IK VIND HET IN IEDER GEVAL FIJN DAT IK EEN GROTE KANS HEB OP WERK.”

Lees hier het hele interview

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Heb je nog geen idee wat je later wil worden? Of vind je juist alles leuk en twijfel je tussen meerdere opleidingen? Begrijpelijk, want er is ook zo veel keuze! Laat ons je helpen tijdens de Studiekeuze-avond van MBO Amersfoort! Samen gaan wij op zoek naar wat het beste bij jou past. 


Wat kan ik verwachten?
De Studiekeuze-avond vindt plaats op de Hotelschool van MBO Amersfoort. Tijdens deze avond krijg je via 6 interessegebieden alle studiemogelijkheden te zien van MBO Amersfoort. Denk bijvoorbeeld aan: Ik wil… technisch bezig zijn, met mensen werken of iets creëren of maken’. Zie het als een ontdekkingsreis: wandel langs interessegebieden en stel al je vragen aan studenten en voorlichters. Zij geven je uitleg over de mogelijkheden, vakgebieden en opleidingen.  

Daarnaast kun je ook een persoonlijk studiecoachgesprek aanvragen. Hierin ga je samen aan de slag om te ontdekken wat bij jou past. Heb je nog andere vragen? Dan kun je terecht bij onze ‘Vraag-maar-raak-tafel’. 

  • Tijd: 18:00 – 21:00 uur 
  • Locatie Studiekeuze-avond: Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort 

 

Meld je aan!

Van onderwijsassistent naar leerkracht!

“Uiteindelijk vond ik het toch wel leuk om zélf leerkracht te zijn” – maak kennis met oud-student Lars die werk van zijn waarde maakt. Ooit begon hij als onderwijsassistent, maar nu is Lars leerkracht van groep 5/6. Tijdens zijn studie op MBO Amersfoort ontdekte hij veel meer over zijn eigen passie en wat hem echt motiveerde. Vragen als: “Waarom handelen kinderen op een bepaalde manier” en “hoe kan je hen dan het beste benaderen?” kwamen bijvoorbeeld tijden zijn studie veel voorbij. Wat Lars hiervan leerde én hoe hij nu zelf voor de klas staat, zie je allemaal terug in deze aflevering van Voorbeeldfuncties.

Enthousiast over studeren bij MBO Amersfoort? En wil jij weten welke opleiding daar bij past? Bekijk al onze opleidingen! 

Onze opleidingen

Heb je een vraag?

Stel je vraag makkelijk via WhatsApp! Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen. We komen graag met je in contact!