Ga naar content Ga naar footer

Klaar voor je toekomst

Bij MBO Amersfoort kies je voor de opleiding die bij jóu past. Zo ben jij straks sowieso klaar voor de toekomst. Hoe die toekomst er precies uitziet, weten we natuurlijk niet. Maar wat we wél weten, is dat je met een mbo-diploma straks een baan vindt die bij je past. Of een mooie opstap hebt om door te leren, als je dat wilt!

We helpen je met de keuze voor een opleiding waar je je goed bij voelt. En we zorgen er samen voor dat je opties hebt voor later. Tijdens je studie werk je aan je eigen ontwikkeling en leer je om stevig in de schoenen te staan. Je bent klaar voor de toekomst!

Sowieso een grote baankans

De toekomst is onvoorspelbaar, maar met een mbo-diploma weet je zeker dat je straks aan het werk kan. Onze mbo-opleidingen sluiten goed aan op de praktijk en hebben goede baankansen. Om dat mogelijk te maken, werken we veel samen met bedrijven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en skills die je tijdens je studie opdoet, perfect aansluiten op je latere baan. Daarbij zorgen we ervoor dat jij ook op persoonlijk gebied klaar bent voor de rest van je leven. We helpen je om stevig in je schoenen te staan en te weten wat je wil. Kortom, een diploma bij MBO Amersfoort geeft je een mooie kans op een succesvolle start in je werkende leven. En natuurlijk is je diploma ook een ticket om verder leren, als dát is wat je wil.

IK VIND HET IN IEDER GEVAL FIJN DAT IK EEN GROTE KANS HEB OP WERK. - ROBIN

Van onderwijsassistent naar leerkracht!

“Uiteindelijk vond ik het toch wel leuk om zélf leerkracht te zijn” – maak kennis met oud-student Lars die werk van zijn waarde maakt. Ooit begon hij als onderwijsassistent, maar nu is Lars leerkracht van groep 5/6. Tijdens zijn studie op MBO Amersfoort ontdekte hij veel meer over zijn eigen passie en wat hem echt motiveerde. Vragen als: “Waarom handelen kinderen op een bepaalde manier” en “hoe kan je hen dan het beste benaderen?” kwamen bijvoorbeeld tijden zijn studie veel voorbij. Wat Lars hiervan leerde én hoe hij nu zelf voor de klas staat, zie je allemaal terug in deze aflevering van Voorbeeldfuncties.

Ben je benieuwd naar onze locaties?

Kom langs op onze Open Dag of één van onze andere evenementen en proef de sfeer op locatie! 

Ontdek onze 120+ opleidingen

Ben je enthousiast over MBO Amersfoort? En wil je weten welke opleidingen we allemaal hebben? Bekijk onze opleidingen!