Ga naar content Ga naar footer
afdelingbeeld_mbo_amersfoort_15_2022

08-08-2023

”Ik vind het in ieder geval fijn dat ik een grote kans heb op werk”

“Ik wil sowieso de zorg in en ik heb de opleiding tot doktersassistent echt gekozen omdat dit me het leukste leek om te doen. Ik vind het fijn om mensen te helpen en voor ze te zorgen. Door deze opleiding word je daarin gespecialiseerd én kan en mag je het ook doen in je werk. Bij het kiezen van deze opleiding heb ik geen twijfel gehad. Ik wist meteen dat dit het ging worden.

Daarbij is deze opleiding voor mij een vooropleiding. Uiteindelijk wil ik naar het hbo om verloskundige te worden. Misschien wil ik eerst wel een tijdje aan het werk als doktersassistente. Ik vind het in ieder geval fijn dat ik een grote kans heb op werk! Want, voor doktersassistenten is er nu een hele grote baankans. Er is een groot tekort aan: iedere praktijk is er naar op zoek.

De theorie van de opleiding vind ik interessant, maar het meest interessant vind ik de praktijklessen. Echt zelf de injecties zetten, wratten aanstippen, oren uitspuiten: dat vind ik het leukste. En daar leer je echt het meeste van. Iets minder is de administratie of dat je voor een stage ruim van tevoren moet beginnen met zoeken. Dit omdat veel doktersassistenten het erg druk hebben en minder tijd overhouden een stagiair. Gelukkig is de administratie maar een klein deel van het werk en vind ik het voor de rest heel leuk!

Ik vind MBO Amersfoort een fijne school. De docenten zijn echt vriendelijk en de sfeer is heel goed. Er zijn veel gezellige mensen en je kunt er snel vrienden maken.”

Wil jij ook een opleiding met zekerheid? Bekijk onze opleidingen.

Of bezoek onze Open Dag.