Ga naar content Ga naar footer

Ben jij ondernemend?

Wil jij later je eigen bedrijf? Bij MBO Amersfoort zet je de eerste stappen. We hebben opleidingen die helemaal gericht zijn op leidinggeven en ondernemen. En heb je nu al een bedrijf? Dan zorgen we ervoor dat je je studie en je onderneming goed kunt combineren. Bij een aantal opleidingen kan je zelf je studie vormgeven, zodat je leert waar jij behoefte aan hebt. Daarnaast weten wij, net als jij, dat de wereld groter is dan Nederland alleen. En dat het daarom goed is om internationaal te denken én op te leiden. 

JE ZIET EN LEERT ECHT ALLES ACHTER DE SCHERMEN - RIAN

Leren in de praktijk bij onze onderwijsbedrijven

Wil jij leren en werken in de praktijk? Dat kan! Bij MBO Amersfoort hebben we onze eigen onderwijsbedrijven. Hier leer je jouw vak direct in de praktijk. En dat is wel zo handig, want zo ben je helemaal klaar om straks een toffe baan te vinden.  

Werk maken van ondernemerschap

Steeds meer jongeren willen ondernemen. Jij ook? Bij MBO Amersfoort hebben we veel aandacht voor ondernemerschap. Of je nu al een bedrijf hebt of er juist eentje wilt beginnen. We werken samen met het bedrijfsleven en ervaren ondernemers om jou te helpen bij het opzetten van je eigen onderneming. 

Waarom leren en ondernemen bij MBO Amersfoort?

  • Je kunt leren en ondernemen combineren. En wij begeleiden je daarbij! Bijvoorbeeld bij het maken van een goede planning of de check of je onderneming juridisch goed in elkaar zit, maar ook bij de keuze voor vakken om je studie en onderneming zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. 
  • Het doel is om van je onderneming een succes te maken! Als je al een bepaalde omzet draait, kom je in aanmerking voor een speciale regeling. Zo wordt het nog makkelijker om je bedrijf en studie te combineren. We kijken naar wat jij als ondernemer nodig hebt en we maken afspraken over de inhoud van jouw studie. 

Leren doen we in de praktijk én in de klas - Jesse

Wereldwijd

Ben je benieuwd hoe het is om stage te lopen op Bonaire? Of zou je graag je opleiding in het Engels doen? Dat kan! Bij MBO Amersfoort weten we, net als jij, dat de wereld stukken groter is dan Nederland. Daarom geven we je de mogelijkheid om de wereld te ontdekken. Zo leer je openstaan voor andere culturen en meningen. Je zult er in je werk en in de samenleving op meerdere manieren mee te maken krijgen. Wij bereiden je graag hierop voor!

Ontdek onze 120+ opleidingen

Ben je enthousiast over MBO Amersfoort? En wil je weten welke opleidingen we allemaal hebben? Bekijk onze opleidingen!