Ga naar content Ga naar footer

Sowieso genoeg keuze

Ben je begonnen aan een opleiding, maar heb je toch het idee dat je niet helemaal op je plek zit? Geen probleem. Wij helpen je graag met het maken de juiste keuze! Binnen MBO Amersfoort switch je makkelijk naar één van de meer dan 140 andere opleidingen. Ook kun je bij verschillende opleidingen een deel van je opleiding zelf samenstellen. Hier kies je zelf aanvullende modules, zo bepaal je dus je eigen opleiding!

OMDAT IK ZELF VERANTWOORDELIJK BEN, BEN IK OOK GEMOTIVEERDER. - CHERELLE

Switchen tussen opleidingen

Het kan best lastig zijn om een studiekeuze te maken. Soms moet je ook eerst ergens aan beginnen voordat je weet wat je ervan vindt. Gelukkig heeft MBO Amersfoort 10 verschillende locaties en meer dan 140 opleidingen. Heb je toch niet de juiste keuze gemaakt? Dan kun je binnen MBO Amersfoort gemakkelijk switchen naar een opleiding die wel bij je past. Iedere student heeft een studieloopbaanbegeleider waarmee je hierover in gesprek kunt. Samen kijk je naar de mogelijkheden voor een andere studie en hoe je dit het beste kunt aanpakken!

TOEN IK DE KEUZE HAD GEMAAKT EEN ANDERE OPLEIDING TE WILLEN DOEN, KON IK MAKKELIJK SWITCHEN. - WILLIAM

Zelf je studie vormgeven? Met MBO-Flex kan dat!

Studeren op je eigen tempo? Een opleiding doen die past bij hoe jij het beste leert? Met een Flex-opleiding kan dat. Binnen deze opleiding kijken we naar wat jij nodig hebt om succesvol je diploma te halen. Misschien wil je jouw opleiding sneller doen of heb je wat meer tijd nodig? Misschien wil je meer leren over één specifiek onderdeel? Of juist ontdekken wat er nog meer allemaal mee te maken heeft? Jij bepaalt het! Wij geloven dat je op heel veel verschillende manieren kunt leren. En binnen MBO Flex gaan we op zoek naar de beste manier voor jou!

Wat is Flex

Flex-opleidingen zijn opgebouwd uit losse onderdelen, die we modules noemen. Dat betekent dat er geen vaste route is naar een vakopleiding, maar dat je een diplomaroute volgt. Dat betekent dat je een paar verplichte modules volgt (zo moet je bijvoorbeeld leren knippen om je kappersdiploma te halen) en de rest zelf bepaalt. Bijvoorbeeld een module online marketing om straks je eigen zaak te promoten!

Al het lesmateriaal van Flex is te vinden op onze online MBO Academy. En doordat het lesmateriaal beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen.

Dit staat je te wachten

Na je aanmelding krijg je een intakegesprek met een leercoach. In dit uitgebreide gesprek kijken jullie samen naar wie je bent en wat je wilt bereiken. Hiermee bepalen jullie jouw diplomaroute. Aan de hand van de manier waarop je leert en de begeleiding die je nodig hebt, kom je in een leerteam terecht. Dit is een team van studenten met dezelfde leer- en begeleidingsbehoefte als jij, onder leiding van een coach. Deze coach helpt jou bij je leerproces en kijkt samen met jou naar wat je nodig hebt en hoe het gaat. Naast je leerteam zie je ook studenten tijdens vakinhoudelijke sessies. Deze sessies zijn soms fysiek in groepen op school, en soms online.

Voor wie is het

Een MBO Flex-opleiding is voor alle studenten die zelf willen beslissen over de inhoud en het tempo van hun opleiding. Het vraagt van jou een flinke dosis zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, want jij bent in de lead! Natuurlijk laten we je het nooit alleen doen en helpen je als dat nodig is.

Enthousiast over MBO Flex? En wil jij weten welke opleidingen bij jou passen?

Wereldwijd

Ben je benieuwd hoe het is om stage te lopen op Bonaire? Of zou je graag je opleiding in het Engels doen? Dat kan! Bij MBO Amersfoort weten we, net als jij, dat de wereld stukken groter is dan Nederland. Daarom geven we je de mogelijkheid om de wereld te ontdekken. Zo leer je openstaan voor andere culturen en meningen. Je zult er in je werk en in de samenleving op meerdere manieren mee te maken krijgen. Wij bereiden je graag hierop voor!

Ben je enthousiast over MBO Amersfoort? En wil je weten welke opleidingen we allemaal hebben? Bekijk onze opleidingen!