Ga naar content Ga naar footer

Leerhuis de Koperhorst

Wil je met jouw passie voor zorg direct aan de slag in de praktijk? Dan is Leerhuis de Koperhorst voor jou dé plek om je studie te volgen. Samen met teamgenoten zorg jij ervoor dat de bewoners en gasten van woonzorgcentrum de Koperhorst kunnen genieten van hun oude dag. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding tot Helpende zorg en welzijn bij dit onderwijsbedrijf volgen. Zo kent het vak voor jou al snel geen geheimen meer. En ben je helemaal voorbereid op een baan in de zorg.

Woonzorgcentrum de Koperhorst

Ouderen kunnen vaak niet meer alles zélf doen. Zij hebben hulp en zorg nodig. Daarvoor kunnen ze terecht bij woonzorgcentrum de Koperhorst. Jij helpt hen daar bij dagelijkse taken, zoals aankleden en eten en drinken. Sommige bewoners krijgen begeleiding van jou om weer zelfstandig te kunnen wonen. Ook ondersteun je bij gezellige, creatieve of sportieve activiteiten. Want de Koperhorst is óók een ontmoetingsplek voor ouderen uit de wijk.

Lerend werken en werkend leren

Je bent drie tot vier dagen per week te vinden op de Koperhorst. Daar leer je op de afdeling en krijg je les met een kleine groep studenten in een klaslokaal. Je doet alles op één plek, dus heb je geen reistijd. Natuurlijk sluiten deze lessen perfect aan op jouw dagelijkse werk. Op de afdeling krijg je begeleiding van een werkcoach. En vanuit MBO Amersfoort is er een leercoach die je begeleidt bij je studie. Opdrachten voer je uit bij de Koperhorst, tijdens het zorgen voor de gasten en bewoners.

Je hebt recht op twaalf weken vakantie per jaar, maar deze plan je met het roostersysteem van de Koperhorst in. Je hebt dus niet de standaard schoolvakantie vrij.

Tijdens je opleiding bij Leerhuis de Koperhorst kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht. Je leert daarbij niet alleen hoe je ouderen verzorgt. Je bent ook actief in het restaurant voor de bewoners, draait soms een bardienst of helpt mee bij een feestelijk evenement.

Wil jij tijdens je opleiding kennismaken met verschillende soorten zorg? En ben je zelfstandig en georganiseerd? Dan is er plek voor jou in de Koperhorst.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Monique van Lierop (opleidingscoördinator de Koperhorst) via m.vanlierop@koperhorst.nl of 033 – 472 62 14 of met Annerie Schuurman via 06-39114354 of aenp@mboamersfoort.nl.