Ga naar content Ga naar footer

MBO Flex

Zelf je studie vormgeven

Studeren op je eigen tempo? Een opleiding doen die past bij hoe jij het beste leert? Met een MBO Flex-opleiding kan dat. Binnen deze opleiding kijken we naar wat jij nodig hebt om succesvol je diploma te halen. Misschien wil je jouw opleiding sneller doen of heb je wat meer tijd nodig? Misschien wil je meer leren over één specifiek onderdeel? Of juist ontdekken wat er nog meer allemaal mee te maken heeft? Jij bepaalt het! Wij geloven dat je op heel veel verschillende manieren kunt leren. En binnen MBO Flex gaan we op zoek naar de beste manier voor jou!  

Wat is MBO Flex?

MBO Flex-opleidingen zijn opgebouwd uit losse onderdelen, die we modules noemen. Dat betekent dat er geen vaste route is naar een vakopleiding, maar dat je een diplomaroute volgt. Dat betekent dat je een paar verplichte modules volgt (zo moet je bijvoorbeeld leren knippen om je kappersdiploma te halen) en de rest zelf bepaalt. Bijvoorbeeld een module online marketing om straks je eigen zaak te promoten! 

Al het lesmateriaal van MBO Flex is te vinden op onze online MBO Academy. En doordat het lesmateriaal beschikbaar is, kun je jouw opleiding aanpassen aan je eigen tempo en makkelijk versnellen of vertragen. 

”Omdat ik zelf verantwoordelijk ben, ben ik meer gemotiveerd” - Cherelle

Dit staat je te wachten

Na je aanmelding krijg je een intakegesprek met een leercoach. In dit uitgebreide gesprek kijken jullie samen naar wie je bent en wat je wilt bereiken. Hiermee bepalen jullie jouw diplomaroute. Aan de hand van de manier waarop je leert en de begeleiding die je nodig hebt, kom je in een leerteam terecht. Dit is een team van studenten met dezelfde leer- en begeleidingsbehoefte als jij, onder leiding van een coach. Deze coach helpt jou bij je leerproces en kijkt samen met jou naar wat je nodig hebt en hoe het gaat. Naast je leerteam zie je ook studenten tijdens vakinhoudelijke sessies. Deze sessies zijn soms fysiek in groepen op school, en soms online. 

Voor wie is het?

Een MBO Flex-opleiding is voor alle studenten die zelf willen beslissen over de inhoud en het tempo van hun opleiding. Het vraagt van jou een flinke dosis zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, want jij bent in de lead! Natuurlijk laten we je het nooit alleen doen en helpen je als dat nodig is. 

MBO Flex opleidingen

Er zijn vier MBO Flex-opleidingen waar je uit kan kiezen: 

  • Economie en administratie 
  • Handel en ondernemerschap 
  • Toerisme en recreatie 
  • Uiterlijk en verzorging 

Heb je een vraag?

Stel je vraag makkelijk via WhatsApp! Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen. We komen graag met je in contact!