• Homepage
  • Onderwijs in bedrijf
  • BBL
  • Volwassenenonderwijs
  • Studenten
  • Decanen
  • Ouders
  • Blogs
  • Nieuws
  • Vragen
  • Over ons
  • Vacatures
  • Contact
MBO Amersfoort
  • Opleidingen
  • Scholen
  • Studiekeuze
  • Open Huis
  • Agenda
Nu aanmelden
Menu
  • Opleidingen
  • Scholen
  • Studiekeuze
  • Open Huis
  • Agenda
  • Homepage
  • Onderwijs in bedrijf
  • BBL
  • Volwassenenonderwijs
  • Studenten
  • Decanen
  • Ouders
  • Blogs
  • Nieuws
  • Vragen
  • Over ons
  • Vacatures
  • Contact
Home / Studenten / Verhalen van studenten / Passie voor wijn
  • Studenten
  • MBO niveaus
  • International students
  • Hulp bij studiekeuze
  • Onderwijs
  • Opleidingsgids
  • Begeleiding
  • Veiligheid op school
  • Educloud
  • Geldzaken
  • Regelingen en statuten
  • MBO Studentenfonds
  • MBO Studentenfonds bij studievertraging
  • Examineren en diplomeren
  • Examentips
  • Studentenraad
  • Op kamers
  • Topsport en het MBO
  • Vertrouwenspersoon en klachten
  • Ziekte en verzuim
  • Verhalen van studenten
    • Passie voor wijn
    • Volg je hart
    • Ik haal gewoon mijn diploma
    • Sport is mijn #1
    • Ik ben zo gefocust
    • Praktijkervaring opdoen
    • Studenten vaak krap bij kas
    • Ontdek je talenten
  • Leren door te doen
  • Stage
  • Toekomst
  • Bijbanen
  • Hotspots Amersfoort
  • Video's

Passie voor wijn


Jasper van den Eertwegh (22) begon op jonge leeftijd als hulpje in de spoelkeuken van een eetcafé. Sindsdien maakte hij veel kilometers in verschillende sterrenrestaurants. Hij behaalde diverse wijndiploma’s en vond een prachtige baan bij wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort.

Foto Jasper van den Eertwegh“Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Maastricht kon ik aan de slag in het Kruisherenhotel. Uiteindelijk overleefde ik het eerste jaar van mijn studie niet, maar ik ontdekte wel mijn passie: wijn. Na het halen van mijn wijndiploma WSET 2 wist ik het zeker: dit is mijn roeping. Ik ging aan het werk in het Amsterdamse The Dylan Hotel. Ik wilde ook graag een opleiding volgen en begon een versnelde opleiding Manager/Ondernemer Horeca aan de Hotelschool Amersfoort. Ik werd genoeg geprikkeld, ondanks mijn hbo-denkniveau. De school reikte ons uitdagingen aan. Zo mocht ik meedoen aan de horecawedstrijd Talent van de Toekomst. Een prachtige kans waar ik belangrijke contacten aan heb overgehouden.”

Duits avontuur

“Bij MBO Amersfoort is Frans geen keuzevak, dus moest ik mijn Duits op peil brengen. Ik besloot in het diepe te springen, printte een aantal kopietjes van mijn cv uit en vertrok naar Berlijn. Op zoek naar een stageplaats. Daar ging ik op gesprek bij verschillende restaurants en dezelfde dag nog werd ik aangenomen bij het Adlon Kempinski, een hotel met een restaurant met twee Michelinsterren. Ik begon in de roomservice, de ideale plek om mijn taalkennis te verbeteren. Uiteindelijk schopte ik het zelfs tot assistent-sommelier bij Lorenz Adlon Esszimmer.”

Werken met wijn

“Ik hield altijd goed contact met mijn docenten van MBO Amersfoort. Regelmatig ging ik een espresso drinken bij Leerhotel Het Klooster om ideeën uit te wisselen. Via mijn praktijkbegeleider Kirsten Ruitenbeek kwam ik aan mijn huidige baan bij Zuster Margaux. Het is een plek waar ik mijn passie voor wijn kwijt kan, maar waar ik ook een band met gasten op kan bouwen.”

Hotelschool Amersfoort

Share
Share
Tweet
0 Shares
MBO Amersfoort
  • Opleidingen
  • Scholen
  • Studiekeuze
  • Open Huis
  • Agenda
  • Nu aanmelden
  • Homepage
  • Onderwijs in bedrijf
  • BBL
  • Volwassenenonderwijs
  • Studenten
  • Decanen
  • Ouders
  • Blogs
  • Nieuws
  • Vragen
  • Over ons
  • Vacatures
  • Contact
  • Sitemap
  • Disclaimer
  • Privacybeleid
  • Cookie instellingen
  • Alle rechten voorbehouden
  • Copyright© 2022
Website: Juist

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen