School voor Welzijn

Niet iedereen kan even goed meekomen in de samenleving. Als welzijnswerker kun jij die mensen helpen. Met persoonlijke begeleiding, advies en ondersteuning. Op de School voor Welzijn vind je de zorg- en welzijnsopleidingen die jou goed voorbereiden op dit dankbare beroep.

Bekijk website
Contactinformatie
Leusderweg – Amersfoort
Leusderweg 30-34

3817 KB Amersfoort
Plan je route

033 422 0915Mail ons

Wanneer is de School voor Welzijn iets voor jou?

Jij hebt oog voor mensen, legt makkelijk contact en kunt je goed inleven in anderen. Je laat mensen in hun waarde, waardoor ze zich bij jou op hun gemak voelen. Ook heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarbij verlies je je eigen behoeften en gevoelens niet uit het oog. Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve kijk op het leven.

Waar kun je terecht na deze mbo-opleidingen?

Op de School voor Welzijn van MBO Amersfoort kun je kiezen uit verschillende richtingen. Van Onderwijsassistent en Sociaal cultureel werker tot Sociaal maatschappelijk dienstverlener. En van Pedagogisch werk tot Maatschappelijke zorg. Je komt terecht in een branche met een grote vraag naar goed personeel, en waar jouw inzet van hoge waarde is voor je cliënten.

Maatschappelijke zorg

Jij ziet vooral wat iemand wél kan

In de maatschappelijke zorg help je cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen, werken en leven. Vaak werk je met één doelgroep. Bijvoorbeeld met gehandicapten, ouderen, verslaafden of mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Je helpt hen om zin te geven aan hun leven, door samen dingen te doen en hen bij te staan met dagelijkse bezigheden. Bij alles wat je doet, staan hún behoefte, vragen en mogelijkheden voorop.
De opleidingen van maatschappelijk zorg worden gegeven bij de school voor Gezondheidszorg. Wij zitten op dezelfde locatie. Klik hier voor meer informatie.

Pedagogisch werk

Jouw hart ligt bij kinderen en jongeren

Als pedagogisch werker zorg je ervoor dat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen. Dat ze een fijne jeugd hebben in een veilige en stimulerende omgeving. En dat ze basisvaardigheden opdoen, zoals: voor zichzelf opkomen, zelfstandig handelen en sociaal zijn. Je staat voor hen klaar als hun ouders aan het werk zijn of niet voor hen kunnen zorgen. Je helpt ze om hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en een plek te vinden in de samenleving.

Sociaal cultureel werk

Dankzij jou laten zij zich zien

Hoe zorg je ervoor dat mensen zich thuis voelen in hun omgeving? Die vraag kun je beantwoorden na een mbo-opleiding Sociaal cultureel werk. Je weet dan ook hoe je de zelfstandigheid van (groepen) mensen kunt vergroten. Door de activiteiten en projecten die jij organiseert, komen zij in contact met anderen en groeit hun zelfvertrouwen. Zo voelen ze zich sneller op hun gemak, worden ze minder afhankelijk van anderen en kunnen ze weer volop meedoen aan de maatschappij.

Filter opleidingen
Reset filter
Dienstverlening, helpende zorg en welzijn
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker tweetalig
Instructeur MBO
Ondersteunen bij wonen, leven en welzijn
Onderwijsassistent
Onderwijsassistent tweetalig
Pedagogisch medewerker kinderopvang
Sociaal werker
Sociaal-cultureel werker
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener

Geïnteresseerd in de School voor Welzijn?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen