School voor Welzijn Open huis 7 december

School voor Welzijn

Jij hebt oog voor mensen, legt gemakkelijk contact en hebt veel inlevingsvermogen. Misschien heb je al eens nagedacht over een baan in de welzijnssector. Geen gek idee: er is veel werk! Het is bovendien ook mooi werk: jouw inzet is voor de mensen die jij helpt van grote waarde. Een welzijnswerker helpt mensen om antwoorden te vinden op hun vragen. Je begeleidt, ondersteunt, informeert, adviseert, zorgt en stimuleert de ander in zijn/haar leefomgeving. Jij kunt contact maken met mensen! Als assistent in het onderwijs ondersteun je de leerkracht of docent.

Download onze brochureschoolvoorwelzijn.nl
Contactinformatie
Leusderweg – Amersfoort
Leusderweg 30-34

3817 KB Amersfoort
Plan je route

033 422 0915Mail ons

Wat jij in huis moet hebben

Jij bent een echt mensen-mens die gemakkelijk contact maakt met verschillende typen mensen. Je staat stevig in je schoenen, hebt een positieve kijk op het leven en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Doordat jij mensen in hun waarde laat, voelen ze zich op hun gemak bij jou. Daarbij verlies je ook je eigen behoeften en gevoelens niet uit het oog. Omgaan met vaak kwetsbare mensen stelt namelijk hoge eisen aan je professionaliteit.

Maatschappelijke zorg

Jij ziet vooral wat iemand wél kan
In de maatschappelijke zorg ondersteun je cliënten bij het zoveel mogelijk zelfstandig wonen, werken en leven. Vaak werk je met één doelgroep , zoals bijvoorbeeld gehandicapten, ouderen, verslaafden of mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Door samen dingen te doen en hen bij te staan met dagelijkse bezigheden, help je hen om zin te geven aan hun leven. Bij alles wat je doet staan de vraag en de mogelijkheden van de cliënt voorop.

Pedagogisch werk

Jouw hart ligt bij kinderen en jongeren
Kinderen en jongeren een fijne tijd bezorgen in een veilige, stimulerende omgeving. Jij staat voor ze klaar als hun ouders aan het werk zijn of niet voor ze kunnen zorgen. Ze leren ‘het zelf te doen’, sociaal te zijn, maar ook voor zichzelf op te komen. Daar ga jij voor. Als pedagogisch werker speel jij een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Je helpt ze hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en een plek te vinden in de samenleving.

Blogberichten van School voor Welzijn

Alle blogberichten

Cultureel werk

Dankzij jou laten zij zich zien
Als sociaal-cultureel werker help je mensen zich thuis te voelen in hun omgeving. Je doel is om de zelfstandigheid van de doelgroep waarmee je werkt te vergroten. Door de activiteiten en projecten die jij organiseert komen ze in contact met anderen en krijgen ze zelfvertrouwen. Zo stimuleer je hen om een zelfstandig leven te leiden en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Filter opleidingen
Reset filter
Agogisch medewerker GGZ
Begeleider gehandicaptenzorg
Begeleider specifieke doelgroepen
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker
Onderwijsassistent
Pedagogisch medewerker kinderopvang
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Sociaal-cultureel werker
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener
Thuisbegeleider

Geïnteresseerd in de School voor Welzijn?