School voor Toerisme en Management

Nederlanders hebben het steeds drukker. Zij zoeken massaal naar leuke uitstapjes en vakanties om in hun vrije tijd lekker bij te komen. Jij kunt daarbij zorgen voor de juiste begeleiding, advies en informatie. Hoe? Dát leer je op de School voor Toerisme en Management.

Je kunt bijvoorbeeld werken bij een reisbureau, op een vakantiepark, een attractiepark, bij een toeristisch hotel of op een luchthaven.

 

Bekijk website
Contactinformatie
Brabantsestraat 23

3812 PJ Amersfoort
Plan je route

033 2016 000Mail ons

Wanneer is een opleiding in Toerisme en Management iets voor jou?

Je hebt een brede belangstelling voor mensen en culturen. Je bent enthousiast, helpt mensen graag en je wilt het hun naar de zin maken. Ook ben je flexibel en houd je het hoofd koel is lastige situaties. Doordat je mensen goed helpt, kloppen ze vaak opnieuw bij je aan. Je werkt zorgvuldig en kunt goed organiseren. Daarbij geniet je ervan als alles op rolletjes loopt en iedereen tevreden is. Maar ook als dat niet zo is, ben je geduldig en blijf je vriendelijk.

 

Waar kun je terecht na deze mbo-opleidingen?

Na de School voor Toerisme en Management – een onderdeel van MBO Amersfoort – kun je direct aan de slag in de vrijetijdsbranche. Denk aan een reisbureau, een vakantiepark, een attractiepark, een toeristenhotel, een evenementenbureau of een luchthaven. Je verkoopt ontspanning, of het nu is op het vlak van toerisme en recreatie of evenementenorganisatie. Hieronder lees je iets meer over die werkgebieden.

Toerisme en management

Jij bezorgt mensen een onvergetelijke vakantie.
Je werkt bijvoorbeeld aan de balie van een hotel, een vakantiepark of bij een reisbureau. Je adviseert klanten over hun vakantie of zakenreis. Dankzij jouw gastvrije uitstraling voelen mensen zich welkom. Je luistert goed naar de wensen van de klanten, want hun plezier is jouw prioriteit.

Jij maakt van vrije tijd jouw beroep.
In het hoogseizoen maak je als recreatiemedewerker soms lange dagen, maar dat is zeker de moeite waard. Want je bezorgt jouw gasten een geweldige ervaring. Je entertaint jong en oud met allerlei leuke activiteiten. Als gastheer of gastvrouw ben je altijd bereid om te helpen. Je weet wat er speelt en de gasten weten jou te vinden als er iets is. Zelf verveel je je intussen geen moment: door het leuke werk krijg ook jij een vakantiegevoel.

Luchtvaartdienstverlener

Jij zorgt voor een vliegende start.
Vakantiegangers gaan graag zonder stress op reis. Jij maakt dat mogelijk dankzij een soepele en veilige incheck op de luchthaven. Je helpt hen bij het instappen en zorgt ervoor dat het vliegtuig op tijd kan vertrekken. Je werkt zelfstandig en nauwkeurig, ook als je veel moet doen in korte tijd. Je vindt het leuk om reizigers vriendelijk te helpen, zowel op de grond als in de cabine van een vliegtuig.

Office- en managementsupport

Jij bent de spin in het web.
Binnen een organisatie ben jij het aanspreekpunt voor collega’s, management en externen. Je weet structuur te bieden aan werkprocessen. Je zorgt dat het management ondersteunt en ontzorgt wordt, externen zich welkom voelen en je collega’s bij je terecht kunnen met vragen. Je bent op de hoogte van alle administratieve processen in de organisatie en voert deze ook uit. Je aanwezigheid bij vergaderingen leveren duidelijke notulen op voor een goede, interne en externe informatievoorziening.

Filter opleidingen
Reset filter
Leidinggevende leisure & hospitality
Leidinggevende travel & hospitality
Luchtvaartdienstverlener
Managementassistent
Office assistent
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Geïnteresseerd in de School voor Toerisme en Management?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen