School voor Toerisme en Management Open huis 6 februari

School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen

Nederlanders hebben het steeds drukker. Zij zoeken massaal naar leuke uitstapjes en vakanties om in hun vrije tijd lekker bij te komen. Jij kunt daarbij zorgen voor de juiste begeleiding, advies en informatie. Hoe? Dát leer je op de School voor Toerisme en Management.

Je kunt bijvoorbeeld werken bij een reisbureau, op een vakantiepark, een attractiepark, bij een toeristisch hotel, een evenementenbureau of op een luchthaven.

 

Download onze brochureschoolvoortoerismeenmanagement.nl
Contactinformatie
Brabantsestraat 23

3812 PJ Amersfoort
Plan je route

033 2016 000Mail ons
De Nieuwe Poort – Amersfoort
Nieuwe Poort 21

3812 PA Amersfoort
Plan je route

033 201 6000Mail ons

Wanneer is een opleiding in Toerisme en Management iets voor jou?

Je hebt een brede belangstelling voor mensen en culturen. Je bent enthousiast, helpt mensen graag en je wilt het hun naar de zin maken. Ook ben je flexibel en houd je het hoofd koel is lastige situaties. Doordat je mensen goed helpt, kloppen ze vaak opnieuw bij je aan. Je werkt zorgvuldig en kunt goed organiseren. Daarbij geniet je ervan als alles op rolletjes loopt en iedereen tevreden is. Maar ook als dat niet zo is, ben je geduldig en blijf je vriendelijk.

 

Waar kun je terecht na deze mbo-opleidingen?

Na de School voor Toerisme en Management – een onderdeel van MBO Amersfoort – kun je direct aan de slag in de vrijetijdsbranche. Denk aan een reisbureau, een vakantiepark, een attractiepark, een toeristenhotel, een evenementenbureau of een luchthaven. Je verkoopt ontspanning, of het nu is op het vlak van toerisme en recreatie of evenementenorganisatie. Hieronder lees je iets meer over die werkgebieden.

Toerisme

Jij maakt dromen waar
De meeste mensen sparen maandenlang om er even welverdiend tussenuit te kunnen. Met een opleiding voor de reisbranche help je hen een goede bestemming te kiezen. Dat doe je door goede vragen te stellen en het aanbod te kennen. Met een opleiding tot informatiemedewerker (frontoffice) ontvang je de gasten in een hotel of bungalowpark. Ook informeer je hen over de mogelijkheden die er zijn. Met de opleiding tot luchtvaartdienstverlener leer je hoe je reizigers een probleemloze incheck op het vliegveld bezorgt. Of als steward(ess) zorg jij ervoor dat mensen een veilige en fijne vlucht beleven.

Recreatie

Jij hebt gastvrijheid als tweede naam
Een baan in de vrijetijdssector geeft veel energie. Een vakantiegevoel. Je bent omringd door mensen die genieten van hun uitje of korte vakantie. Door je opleiding weet je precies hoe je hen kunt laten genieten. Jij begeleidt hen. Bijvoorbeeld door tips te geven voor leuke activiteiten in de directe omgeving. Of door een activiteitenmiddag voor kinderen te organiseren. Je gaat werken op een camping of op een vakantiepark. Je verveelt je geen moment in de recreatie!

Evenementenorganisatie

Jij bent een geboren organisator
Of het nu een voorstelling, concert of festival is, jij zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Een slim marketingplan, interessant programma en goed communicatiebeleid: je draait er je hand niet voor om. Je werkt alle plannen zorgvuldig uit. En samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor een vlekkeloze uitvoering van het draaiboek. Dankzij de mbo-opleiding tot medewerker evenementenorganisatie weet jij hoe je een evenement tot een succes maakt. Zodat bezoekers een onvergetelijke belevenis hebben.

Filter opleidingen
Reset filter
Leidinggevende leisure & hospitality
Leidinggevende travel & hospitality
Luchtvaartdienstverlener
Managementassistent
Office assistent
Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Geïnteresseerd in de School voor Toerisme en Management?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen