School voor Gezondheidszorg

School voor Gezondheidszorg

Zieken verzorgen of verplegen. Hulpbehoevende mensen ondersteunen bij hun huishouden. Of de apotheker, dokter of tandarts assisteren. Wát je later ook wilt doen in de zorg: op de School voor Gezondheidszorg vind je er de ideale mbo-opleiding voor.

Bekijk website
Contactinformatie
Leusderweg – Amersfoort
Leusderweg 30-34

3817 KB Amersfoort
Plan je route

033 422 0915Mail ons

Wanneer is de School voor Gezondheidszorg iets voor jou?

Jij hebt oog voor anderen, legt makkelijk contact en kunt je goed inleven in anderen. Je laat mensen in hun waarde, waardoor zij zich bij jou op hun gemak voelen. Ook heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarbij verlies je je eigen behoeften en gevoelens niet uit het oog. Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve kijk op het leven.

Waar kun je terecht na deze mbo-opleidingen?

De School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort heeft in totaal zes opleidingen: van Apothekersassistent tot Verzorgende IG. Je specialiseert je in een bepaald gebied van de gezondheidszorg, een branche met veel vraag naar goed personeel. Welke richting je ook kiest, je komt in een rol terecht waar jouw inzet voor patiënten erg waardevol is.

Dokter-, tandarts- of apothekersassistent

Jij bent de steun en toeverlaat van de specialist

Een dokter, tandarts of apotheker heeft praktische steun nodig om goed te kunnen werken. Iemand die de patiënten te woord staat, afspraken inplant en helpt bij eenvoudige medische handelingen. Als assistent vervul je die rol. Het is erg verantwoordelijk werk. Je moet bijvoorbeeld zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Bovendien moet je goed kunnen communiceren met cliënten én vaardig zijn met je handen.

Verpleging en verzorging

Jij maakt dat mensen zich beter voelen

Kwetsbare mensen helpen en verzorgen. Daar leidt deze studie je voor op. Het is werk waarbij je vaak flink moet doorpakken, maar dat ook heel dankbaar is. Door jouw inzet kunnen ouderen bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen. Voelen patiënten in een ziekenhuis zich op hun gemak. En krijgt het leven van cliënten in een instelling weer wat kleur. Alleen al jouw aandacht maakt dat mensen zich direct een beetje beter voelen.

Maatschappelijke zorg

Jij ziet vooral wat iemand wél kan

In de maatschappelijke zorg help je cliënten om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen, werken en leven. Vaak werk je met één doelgroep. Bijvoorbeeld met gehandicapten, ouderen, verslaafden of mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Je helpt hen om zin te geven aan hun leven, door samen dingen te doen en hen bij te staan met dagelijkse bezigheden. Bij alles wat je doet, staan hún behoefte, vragen en mogelijkheden voorop.

Filter opleidingen
Reset filter
Agogisch medewerker GGZ
Apothekersassistent
Begeleider gehandicaptenzorg
Begeleider specifieke doelgroepen
Doktersassistent
MBO-Verpleegkundige
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Tandartsassistent
Thuisbegeleider
Verzorgende IG

Geïnteresseerd in de School voor Gezondheidszorg?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen