School voor Economie en Ondernemen

School voor Economie en Ondernemen

Of je nu secretaresse wilt worden, commercieel medewerker bij een bank, juridisch medewerker bij een gemeente of marketingmedewerker bij een groot bedrijf: het is allemaal dienstverlening. En écht goede dienstverlening leer je op de School voor Economie en Ondernemen.

Bekijk website
Contactinformatie
Nieuwe locatie per 2018: Valutaboulevard 20
Valutaboulevard 20

3825 BT Amersfoort
Plan je route

033 479 1058Mail ons
De Nieuwe Poort – Amersfoort
Nieuwe Poort 21

3812 PA Amersfoort
Plan je route

033 201 6000Mail ons

Wanneer is de School voor Economie en Ondernemen iets voor jou?

Jij kunt goed met mensen omgaan, werkt heel nauwkeurig en bent representatief. Vertrouwelijke informatie is bij jou in goede handen en je kunt makkelijk overweg met computerprogramma’s. Gemaakte afspraken nakomen vind je de normaalste zaak van de wereld.

Wat leer je op deze school?

Op de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort kun je vier mbo-opleidingen volgen: administratieve, commerciële, zakelijke en handelsgerichte dienstverlening. Meer daarover lees je in de kaders hieronder. Op alle opleidingen staat ‘werkend leren’ centraal. Je leert dus vooral door te dóén.

School voor Economie en OndernemenAdministratieve dienstverlening

Jij hebt alles onder controle

Als administratief medewerker werk je veel met de computer. Je typt bijvoorbeeld bestellingen in. Of houdt de administratie van de kantoorartikelen bij. Verder help je met allerlei administratieve klussen zoals de registratie van bezoekers bij een evenement. Of het ordenen van klantgegevens. Ook bel je soms met klanten als er iets niet duidelijk is. Je werkt netjes en precies. Je helpt ook collega’s in het bedrijf. Lijkt dit je allemaal leuk? Dan is administratieve dienstverlening echt iets voor jou.

Commerciële dienstverlening

Je kent je klant en je weet wat hij wil.

Jij wil graag begrijpen wat een ander precies wil kopen. Je wil mensen helpen om te kiezen voor de producten van jouw bedrijf. Je onderzoekt wat je klanten willen. Daarbij verzin je leuke acties om je producten aan te prijzen, zoals een kortingsactie of een prijsvraag. Je denkt na over de prijs en het product, maar ook hoe je dit kan promoten. Bijvoorbeeld via online marketing zoals de website en social media. Je bent creatief. Ook leg je gemakkelijk contact. Je luistert goed en je stelt vragen om de ander echt te begrijpen. Je bent flexibel en stressbestendig. Je werkt zelfstandig of in een team. Natuurlijk spreek en schrijf je goed Nederlands.

Evenementenorganisatie

Jij bent een kei in organiseren.

Concerten, congressen of festivals: dankzij jou is alles tot in de puntjes geregeld. Je boekt artiesten of sprekers en maakt keuzes voor
locatie, kosten en promotie. Ook marketing en communicatie is onmisbaar voor een succesvol evenement. Je brengt het evenement onder de aandacht en zorgt dat het gezellig druk wordt. Vooraf maak je een sterk plan, en daarna ben je verantwoordelijk voor een soepele uitvoering. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben.

Financiële dienstverlening

Je zorgt dat alles klopt.

Je houdt van cijfers. Je werkt graag zelfstandig en bent nauwkeurig. Details zijn belangrijk voor jou. De administratie van een bedrijf moet kloppen. Klopt er iets niet? Dan zoek jij net zo lang totdat je weet waar de fout zit. Zo zorg je dat iedereen kan vertrouwen op de administratie. Uitzoeken vind je altijd leuk. Waarom zijn de kosten van de auto’s zo gestegen het afgelopen jaar? En waarom betalen we dit jaar zoveel aan de schoonmaak? Je gaat op zoek naar het antwoord. En je legt het duidelijk uit aan het management.

Retail en ondernemerschap

Jij loopt door de winkel en je weet hoe de winkel loopt!

Je leert hoe je in een winkel leiding geeft. Je weet wat de klant wil. Je leert hoe je jouw winkel goed inricht. Zo zorg je dat klanten jouw merk goed zien. Ook weet je wat je personeel nodig heeft. Daarnaast leer je verkopen én inkopen. Je weet ook veel van de cijfers van een winkel. Wat is de omzet? Hoeveel korting kan je een klant geven om toch nog te verdienen? Je maakt makkelijk contact met mensen. Ook weet je hoe je marketing, communicatie en sales samen laat komen op de werkvloer.

Juridische dienstverlening

Jij geeft graag advies over wat wel en niet mag volgens de wet.

Je komt graag op voor mensen en kan goed met vertrouwelijke gegevens omgaan. Jij bent precies en houdt van administratief werk. Het is belangrijk dat je goed Nederlands leest en schrijft. Als jij je werk goed doet, voorkom je problemen. Je kan goed samenwerken en stelt graag voor anderen documenten en brieven op. Bijvoorbeeld voor je leidinggevende of klanten. Lijkt je dat leuk? Dan is juridische dienstverlening iets voor jou!

AdminCompany

Jouw hulp maakt ondernemers blij.

Bij MBO Amersfoort geloven we dat je het meest leert in de praktijk. Daarom werken we met onderwijsbedrijven: échte bedrijven met échte klanten. Wil jij studeren voor bedrijfsadministrateur of assistent-accountant? Dan ga je aan de slag bij de AdminCompany. Je leert er ondernemers ondersteunen door bijvoorbeeld te helpen met hun boekhouding, belastingaangifte of managementinformatie.

Filter opleidingen
Reset filter
(junior) Accountmanager
Bedrijfsadministrateur
Commercieel medewerker
Financieel administratief medewerker
Junior assistent-accountant
Juridisch administratief dienstverlener
Manager retail
Medewerker (financiële) administratie
Medewerker evenementenorganisatie
Medewerker marketing en communicatie
Medewerker marketing en communicatie (Tweetalig Onderwijs)
Medewerker secretariaat en receptie
Vakman-ondernemer
Verkoopspecialist
Verkoper
Verkoper anderstaligen

Geïnteresseerd in de School voor Economie en Ondernemen?

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen