Hotelschool Amersfoort

Koksopleiding

Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit? Smaakt het ook fantastisch? Kloppen de cijfers binnen jouw bedrijf en wil je graag dat alles goed loopt? Als jij graag gasten verwent, is Hotelschool Amersfoort echt iets voor jou! In de horeca is altijd plaats voor goed geschoolde gastvrouwen of gastheren. Ook voor koks en ondernemers zijn er volop kansen op de arbeidsmarkt. Het is hard werken, maar met jouw inzet maak je andere mensen blij. Wie wil dat nou niet?

Bekijk website
Contactinformatie
Stadsring 69

3811 HN Amersfoort
Plan je route

033 467 8800Mail ons
Daam Fockemalaan 10 (Leerhotel Het Klooster) – Amersfoort
Daam Fockemalaan 10

3818 KG Amersfoort
Plan je route

033 467 8800Mail ons

Wanneer is de Hotelschool Amersfoort iets voor jou?

Je bent niet bang om aan te pakken. Ook werk je soms op tijden waarop anderen vrij zijn en moet je dus ook flexibel zijn. Je gasten staan op nummer 1, daardoor werk je vaak onder druk. Maar dat is voor jou geen punt: een beetje stress houdt je extra scherp. Je weet dat je goed moet samenwerken. Alleen dan kan je je gasten echt laten genieten.

Horeca

Voor jou is gastvrijheid een vak.

Mensen gaan naar horeca-gelegenheden om te genieten. Er is dan ook altijd veel te doen. Je kunt op verschillende plekken werken. Bijvoorbeeld in de bediening, in de keuken of achter de bar of misschien wil je wel zelfstandig ondernemer worden. Bij Hotelschool Amersfoort leer je alles wat hiervoor nodig is. In de bediening kom je op het goede moment bij je gasten.

Je loopt nooit met lege handen. Productkennis is ook een belangrijk onderdeel. Met daarnaast communiceren en plannen. Ook als het druk om je heen is. Alleen dan kunnen de gerechten op het juiste moment naar de gasten.

Als aankomend ondernemer moet je op alles letten. Is je gekozen concept aansprekend? Is je personeel vriendelijk? Hoe zit het met de voorraden? En is de keuken hygiënisch? Je wilt dat de gasten voldaan en met een goed gevoel naar huis gaan.

Facilitaire dienstverlening

Jij regelt het.

Wil jij op een moderne manier onderwijs, verantwoordelijkheid en werken in projecten? Facility is het organiseren van evenementen, bedrijfsvernieuwingen, ontzorgen, bezig zijn met milieu en het creëren van een goede werk en leefomgeving voor gasten, klanten en medewerkers. Om dit te leren ga je zeker twee keer in de maand op bezoek bij bedrijven waar je zou kunnen werken. Je kunt werken in een hotel, kantoorgebouw, een zorginstelling, evenementenbedrijven of een vakantiepark.

Waar kun je terecht na deze mbo-opleiding?

Op de Hotelschool Amersfoort bereid je je perfect voor op de horecabranche. Daar is veel vraag naar gastvrije en stressbestendige professionals. Dat je dankzij de opleiding al praktijkervaring hebt is een extra plus. Je leert op de Hotelschool Amersfoort namelijk vooral door te dóén. Die praktijkervaring doe je op bij Leerhotel Het Klooster, een onderwijsbedrijf van MBO Amersfoort.

Voor elk beroep in de horeca ontwikkel je speciale vaardigheden. Als ondernemer zorg je er bijvoorbeeld voor dat je zaak tot in de details klopt; van glimlachend personeel tot schone keuken. Als kok houd je tien pannen tegelijk in de gaten. En werk je in de bediening? Dan ben je altijd op het juiste moment aanwezig bij de gast zonder je op te dringen.

Filter opleidingen
Reset filter
Allround medewerker facilitaire dienstverlening
Facilitair leidinggevende
Gastheer/gastvrouw
Hospitality entrepreneur / manager Fast Track
Kok
Manager / ondernemer horeca
Manager / Ondernemer Horeca Tweetalig
Medewerker facilitaire dienstverlening
Operationeel manager (servicegerichte bedrijven)
Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw
Zelfstandig werkend kok

Geïnteresseerd in de Hotelschool Amersfoort?