Schoenmaker opleiding

Wil jij schoenen repareren? Dat kan met de unieke mbo Schoenmaker opleiding van de Dutch Shoe Academy. Is de hak kapot? Laat de zool los? Of de kleur helemaal vervaagd? Laat deze reparaties maar aan jou over. Je gebruikt daarbij verschillende gereedschappen en machines. Oude en kapotte schoenen krijgen van jou een ware metamorfose. Jij laat schoenen er echt weer als nieuw uitzien! In de Schoenmaker opleiding leer je ook klanten adviseren over het onderhoud van de schoen. Daarbij hoort ook de verkoop van verschillende onderhoudsproducten, schoensmeer en veters. Na de Schoemaker opleiding ben jij dus technicus én winkelier tegelijk!

Bekijk vlog

Schoenmaken leer je niet uit een boekje

Jonathan: ‘’In de Schoenmaker opleiding krijg je veel praktijkles, want schoenmaken leer je niet uit een boekje. Met jouw handen herstel je de oude look van de schoen. Tegelijkertijd help je klanten in de winkel. Die afwisseling maakt het werk ontzettend leuk!

Lees meer

Van schoon stomen tot customizen

De Schoenmaker opleiding sluit aan op de laatste trends en ontwikkelingen in de maatschappij. Duurzaamheid is bijvoorbeeld een hot topic in de kleding- en schoenindustrie. Daarom leer je nu in de Schoenmaker opleiding hoe je sneakers kunt reinigen met stoom. Of denk aan het customizen van schoenen. Hierbij bepaalt de klant zijn eigen kleur of finishing, zodat hij straks een uniek paar in zijn kledingkast heeft staan!

Niveau 2 of 3

De Schoenmaker opleiding volg je op mbo niveau 2 en duurt 2 jaar. De officiële naam van de Schoenmaker opleiding is Schoenhersteller. Wil je een mbo niveau 3 opleiding volgen? Kies dan voor de opleiding Schoenhersteller ondernemer. In deze Schoenmaker opleiding leer je naast schoenen repareren hoe je een eigen bedrijf succesvol kunt opstarten. Je bent dan ook verantwoordelijk voor de inkoop, reclame en financiën.

Schoenhersteller Ondernemer

 

Direct aan het werk

Tijdens de Schoenmaker opleiding ga je één dag per week naar school en heb je een baan bij een schoenherstelbedrijf van minimaal 20 uur per week. Voordat je kunt starten met de Schoenmaker opleiding moet je dus solliciteren bij een schoenherstelbedrijf. Op www.stagemarkt.nl en www.leerbanenmarkt.nl vind je erkende leerbedrijven en hun vacatures. Kun je geen leerwerkplek vinden? Neem dan contact met ons op, want wij denken graag met je mee!

Naar DHTA.nl

Opleiding Leerweg Niveau Duur School Startdatum
Audicien
Opticien
Orthopedisch schoentechnicus
Orthopedisch technicus
Schoenhersteller
Schoenhersteller ondernemer
Shoe developer
Tandtechnicus kroon- en brugwerk
Tandtechnicus prothese
Technisch oogheelkundig assistent