Ga naar content Ga naar footer

Shoe developer

BOL

Niveau 4

St.-Laurensdreef 22 Utrecht

St.-Laurensdreef 22 Utrecht

Gave sneakers of nette schoenen voor onder een pak. Om op hard te lopen, of juist voor op het werk. Schoenen heb je in alle kleuren, maten en vormen.

Heb jij interesse in mode en design en volg je de allernieuwste trends? Ben je creatief en werk je graag met je handen? Kies dan voor de opleiding Shoe developer: bij ons leer je hoe je schoenen ontwerpt en zelf schoenen maakt!

Na de opleiding Shoe developer ben je schoenontwerper en -maker ineen.

schoenontwerper_shoe_developer_mbo_amersfoort_25061-1100x700

Opleidingsnummer: 25968

Alle feiten op een rijtje

Past deze opleiding bij jou?

Modetrends veranderen continu. Dat maakt jouw werk als shoe developer juist zo interessant en afwisselend. Hip of juist klassiek, met of zonder hak, als shoe developer heb je een uniek en creatief beroep.

Jij ontwerpt, maakt en herstelt schoenen. Dat begint met de vormgeving. Je werkt jouw ideeën uit met schetsen, Photoshop en Illustrator. Je bent niet alleen creatief en modebewust maar ook technisch en nauwkeurig. Misschien werk je als ambachtsman in een schoenenbedrijf en maak je de schoenen zelf. Of je gaat aan de slag met research & development voor een schoenproducent of schoenmerk. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen bezoek je beurzen en producenten in binnen- en buitenland. Wil je liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Wie weet werk jij straks als zelfstandig schoenontwerper, schoenhersteller of maatschoenmaker.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met het ontwerpen, maken en repareren van schoenen. Passchoenen, hakken, zolen en schachten: als shoe developer kent de wereld van schoenen geen geheimen voor jou. Je leert hoe je schoenen op maat maakt en hoe je de wensen van de klant in het ontwerp kunt verwerken. Goed luisteren naar de klant is daarom belangrijk. Je weet straks wat de nieuwe modetrends zullen worden en onderzoekt de laatste ontwikkelingen in de schoenindustrie.

Shoe developer is een zelfstandig vak. We leren je alles over ondernemen en reclame maken. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Tijdens de opleiding Shoe developer werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je ontwerpt schoenen.
  • Je maakt en herstelt schoenen.
  • Je bereidt voor, verzamelt materialen en meet voeten op.
  • Je maakt passchoenen, onderwerken en schachten.
  • Je bewerkt leer.
  • Je start en/of leidt een onderneming.

Met een diploma van de opleiding Shoe developer werk je in kleinere, ambachtelijke bedrijven. Je werkt in een werkplaats of achter de verkoopbalie. Ook kun je aan de slag op een ontwerpafdeling of doe je research & development van schoenproducenten of schoenmerken. Wie weet begin jij wel voor jezelf en start je je eigen schoenmakerij.

Wil je eerst nog even verder leren? Dat kan! Met deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Fashion Design
  • Fashion and Textile Technologies
  • Orthopedische (Schoen)

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school