Ga naar content Ga naar footer

Medewerker sport en recreatie

BOL

Niveau 2

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Sportpark Bokkeduinen 11 Amersfoort

Ben jij lekker sportief en doe je niets liever dan bewegen en anderen laten bewegen? Ben je enthousiast en krijg je mensen mee in een sportieve activiteit? Maak dan nu van je hobby ook je werk. Met de opleiding Sport en bewegingsleider kan het. Of het nu een voetbalwedstrijdje of zwemestafette is, jij vindt het leuk om mensen in beweging te brengen. Jong en oud, beginners of pro’s; dat maakt je niet uit. Als er maar actie in zit. Zo help jij ieder sportief dagje uit nog leuker te maken.

Op onze sportopleiding leer je alles voor een toekomst als sport en recreatie medewerker.

sportopleiding_medewerker_sport_en_recreatie_niveau2_mbo_amersfoort_25500-1100x700

Opleidingsnummer: 25961

Alle feiten op een rijtje

Francesca de Gier

"Tijdens de opleiding leer je assisteren bij activiteiten en evenementen"

Lees het verhaal van Francesca de Gier

sportacademie-medewerker-sport-en-recreatie-niveau-2-student-francesca-de-gier

Past deze opleiding bij jou?

Als medewerker sport en recreatie kan je op veel plekken aan de slag. Bij een sportvereniging, buurthuis of recreatiepark. Maar ook bij een zwembad, een evenementenbureau of op een vakantiepark. Overal laat jij mensen lekker bewegen.

Waar je ook terecht komt, jij straalt plezier uit. Door jouw enthousiasme krijgen mensen zin om mee te doen. Of ze nu heel fanatiek zijn, of gewoon recreatief willen sporten; jij begeleidt iedereen met plezier. De ene dag werk je met mensen die een topconditie willen verbeteren, een andere dag ga je aan de slag met mensen met een handicap. Samen met je collega’s bedenk je passende activiteiten voor iedereen. Een medewerker sport en recreatie luistert goed en zorgt zo voor een plezierige, actieve dag voor de deelnemers.

Op de opleiding Medewerker sport en recreatie leer je hoe je met sport- en spelactiviteiten mensen in beweging brengt. Natuurlijk sport je tijdens de opleiding veel. Maar je moet ook serieus studeren. Je krijgt de vakken sport & spel, recreatie vaardigheden maar ook hardlopen, turnen, dans en fitness. Hier leer je hoe je activiteiten kunt organiseren en begeleiden. Tijdens de sportopleiding is er ook veel aandacht voor dienstverlening, daar leer je hoe je gastvrij en klantgericht te werk kunt gaan.

Naast praktijklessen komen ook de volgende vakken aan bod: Nederlands, Engels, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

De kerntaken die je op de opleiding medewerker sport- en recreatie zal leren zijn:

  • Je leert assisteren bij activiteiten en evenementen 
  • Je leert dienstverlenende werkzaamheden uitvoeren

Met je diploma van de opleiding Medewerker sport en recreatie kan je veel kanten op. Natuurlijk kan je aan de slag bij een sportvereniging, sporthal, fitnesscentrum, zwembad of andere organisatie die zich bezighoudt met sport. Maar wat denk je van het toerisme? Bungalowparken, attractieparken, campings of luxe resorts: sport en spel is overal.

Leer je liever door? Dat kan. Zo kun je na deze sportopleiding doorstromen naar de opleiding Sport- en bewegingsleider (niveau 3).

Praktische info

Kom een keer kijken bij ons op school