Wist je al dat Sportacademie Amersfoort de nummer 1 van de regio is?

Als je, je afvraagt wat je kunt met een mbo opleiding sport en bewegen, dan kun je bijvoorbeeld gelijk denken aan een functie als medewerker sport en recreatie. Je kunt dan gaan werken bij een sportvereniging, buurthuis of fitnesscentrum. Of bij een zwembad, een evenementenbureau of op een vakantiepark. Kortom: de keuze is reuze.

Wat in ieder geval vaststaat, nadat jij kiest voor een mbo opleiding in sport en bewegen, ga jij mensen laten bewegen of sporten. Dat doe je op een leuke manier, zodat ze er plezier in hebben. Samen met collega’s organiseer je allerlei activiteiten. Je praat met de deelnemers om te weten wat zij leuk vinden, of wat ze willen leren. Je begeleidt ze tijdens de activiteiten. En je helpt ze om zichzelf te verbeteren. Je verbetert de techniek van mensen tijdens het sporten. Of hun tactiek. Maar je doet ook onderhoud, je maakt schoon, en beheert de voorraad. Soms brengt de opleiding mbo sport en bewegen je ook in een maatschappelijke hoek, wanneer je bijvoorbeeld werkt met gehandicapten of asielzoekers een fijne middag bezorgt.

Dit ben jij

Jij bent het type dat sport ademt en ervoor zorgt dat mensen aan het bewegen gaan, het naar hun zin hebben en een leuke tijd hebben. Wij leren je bij deze mbo opleiding sport en bewegen van alles over verschillende soorten sport, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt gaan als medewerker sport en recreatie. Ook is het belangrijk dat je prima in een team kunt samenwerken goed met veel verschillende soorten mensen kunt werken.

Waarom een mbo opleiding sport en bewegen volgen bij Sportacademie Amersfoort?

  • Je hoeft (oud-)studenten maar te vragen wat ze het leukst vonden tijdens de mbo opleiding sport en bewegen en ze antwoorden steevast met: De kampen & Olympiade. Winterkamp, zomerkamp of outdoor kamp. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wat de Olympiade betreft: die twee dagen gaat het dak eraf en draait het om goud en winnen. Deze twee wil je dus niet missen.
  • Het schoolgebouw heeft zo’n beetje alles wat je nodig hebt om je praktijklessen uit te voeren. Je hoeft dus niet steeds overal heen.
  • Een open houding tussen docenten onderling en richting studenten
  • Er is een goed doordacht stagebeleid waarbij veel energie wordt gestoken in de relatie met leerbedrijven en de plaatsing van studenten. Ook het bedrijfsleven ervaart deze samenwerking met ons als prettig.

Leren versus sporten

Verder ga je bij deze mbo opleiding sport en bewegen leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Op school krijg je lessen theorie en praktijk. Natuurlijk sport je tijdens de opleiding veel, maar er komt zeker ook een stukje studeren bij kijken. Ook loop je zo’n vier uur per week stage. Dat is 150 uur in periode 1 t/m 3. In periode 4 loop je een blokstage van 150 uur in 5 weken. Zo heb je al praktijkervaring als je op zoek gaat naar een baan. Handig, toch?

 

Leren in de praktijk

Fit Academie Bokkeduinen is een multifunctionele sportlocatie waar door MBO Amersfoort ook onderwijs in bedrijf wordt aangeboden. Studenten van de mbo opleiding sport en bewegen leren zo het sportvak in de praktijk. Als student van de Sportacademie Amersfoort of de School voor Veiligheid zul je vaak op deze locatie te vinden zijn. Hier zijn alle in- en outdoorfaciliteiten te vinden die je nodig hebt. Ook vind je er een praktijk voor fysiotherapie en een sport medisch adviescentrum met sportartsen.

Meer weten over Fit Academie Bokkeduinen

Veelgestelde vragen

Heb je nog een andere vraag over de opleiding koksopleiding of over een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem hier contact op!